Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ручак од карфиола и броколија према рецепту Џејмија Оливера: Спремите јело према саветима најпознатијег британског кувара (ВИДЕО)

Карфиол и броколи на Џејмијев начин

1686146611_592301eb4787ecc1d5957c25afd1fbe14d8aa7d8.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Сада је сезона разноврсног поврћа и можете да га искористите на најбољи могући начин. Постоји толико рецепата за спремање карфиола, а један од најбољих је управо овај Џејмија Оливера. Ово је типичан енглески рецепт који ће вас већ на први залогај оставите без даха, а спрема се тако што карфиол прелијете броколи бешамел сосом, а онда поспете сиром и ароматичним презлама. Уживајте! 

Састојци: 

  • 2 кашике путера 
  • 2 чена белог лука 
  • 1 ловоров лист 
  • 2 кашике брашна
  • 500 мл млека
  • 500 г смрзнутог броколија
  • 1 кг смрзнутог карфиола 
  • 70 г тврдог сира (најбоље чедар) 
  • 1-2 кришке хлеба 
  • мало рузмарина 
  • 1 кашика маслиновог уља 
  • 1 кашика бадема у листићу 

Припрема:

У шерпи истопите путер, па додајте ситно сецкани бели лук и ловоров лист. Промешајте, па додајте брашно. После минут, два постепено сипајте млеко и све време мешајте. Извадите ловоров лист, а затим додајте броколи, промешајте, па поклопите и кувајте неких 20 минута или док поврће скроз не омекша. Сипајте у блендер, и броколи и бешамел, па добро изблендирајте. У већу тепсију сипајте карфиол, па прелијте броколи сосом. Преко поспите рендани сир. У блендеру помешајте хлеб, рузмрарин и маслиново уље. Изблендирајте, па додајте бадеме у листићу и поново изблендирајте. Добијену смесу поспите преко сира, па пеците у рерни на 180°Ц око сат времена.

Напомена: Можете да користите и свеж карфиол и броколи, само поврће исеците на цветове.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas