Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Спремите СВИЊСКО МЕСО према рецепту ЏЕЈМИЈА ОЛИВЕРА: Маринада за хрскавост и сочност

Уколико још увек немате идеју за новогодишњу веречу припремите месо на мало другачији начин

1672482492_592301eb4787ecc1d5957c25afd1fbe14d8aa7d8.jpg
Фото: Схуттерстоцк/ Профимедиа
Oglas

Џејми Оливер је један од најпознатијих кувара и на свом YоуТубе каналу је поделио рецепт за припрему одличног свињског меса које можете да послужите за Нову годину уместо печења. Комбинација састојака је феноменална и чини месо истовремено хрскавим и сочним, а што је најбоље од свега припрема није компликована. Сервирајте само са салатом или печеним поврћем. 

Састојци:

  • 1 кг свињског лунгића
  • свежа жалфија  
  • 2 чена белог лука 
  • 2 кашике маслиновог уља
  • 2 кашике сирћета од црног вина (може обично)
  • сухомеснато по избору
  • 1 штап целера
  • 1 љубичасти лук 
  • свеж рузмарин
  • 3 кашике слатког црвеног вина 

Прочитајте још: Како изгледа идеалан кромпир за РУСКУ САЛАТУ? Примените пет правила приликом одабира

Припрема:

Уклоните масноћу на месу, а свежу жалфију изблендирајте, па посолите и побиберите. Још је боља ако имате аван и тучак, јер ће се тако боље сачувати арома. Затим додајте бели лук и опет изблендирајте, па прелијте маслоновим уљем и премажите месо.  Маринаду добро утрљајте у месо. На даску ставите пек папир и мало га науљите. Поређајте сухомеснато на пек папир, тако да обложите скоро цео. Окрените папир и ставите месо преко сухомеснатог, по ширини. Затим уролајте по дужини и причврстите кухињским концем на пар места. Склоните пек папир, а у тигањ сипајте мало маслиновог уља и комадић путера, па када се загреје ставите месо. Повремено окрећите месо, а док се пржи у тигањ додајте крупно сечен целер и лук, као и неколико гранчица свежег рузмарина. Када добије златну боју додајте и црвено вино. Пребаците месу у рерну и пеците на 180°Ц око 40 минута, а на сваких 10 минута га окрените и прелијте соком. Када се испече, још једном прелијте и оставите да одстоји 10 минута да све лепо упије.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas