Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
исхрана

Када доручкујете? Ево како да израчунате које време је ваше за јутарњи оброк

Доручак се традиционално сматра најважнијим оброком у дану.

1618487231_Depositphotos_58274213_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Није изненађујуће, јер управо с њим започиње рад нашег дигестивног система, што значи да би доручак морао да буде од максималне користи.

Добар доручак може вам помоћи да контролишете глад током дана, па чак и да изгубите вишак килограма. С обзиром на то да се често говори шта треба јести за доручак, овог пута откривамо у које време је најбоље посветити се првом оброку, како би храна донела максималну корист.

Прочитајте још: Оштри ножеви, дрвени прибор... које посуђе никако није за МАШИНУ ЗА СУДОВЕ

Идеалан доручак требало би да буде најмање 10 до 12 сати након последњег оброка.

Ако сте вечерали у 20:00, најуспешнији оброк следећег дана за вас биће у 8:00 ујутру. Најбоље време за доручак је између 7:00 и 9:00 или, ако се пробудите касније, у року од два сата након устајања. Таква рутина помаже у одржавању дигестивног система и контроли нивоа шећера у крви.

Ако вам се не једе ујутро, онда дефинитивно не би требало да се форсирате, чак и ако устајете заиста рано. Ипак, требало би да се побринете да у случају глади имате могућност здравог и обилног оброка где год да се налазите, јер у супротном једноставно нећете имати довољно енергије за читав дан.

Прочитајте још: Ових 7 ПРЕРАЂЕНИХ намирница су заправо ДОБРЕ за ваше здравље

Стручњаци саветују бирање хране с високим садржајем протеина за доручак. Као прво, она ће вам понудити идеалан осећај ситости, а као друго, корисна је за губитак вишка килограма јер смањује ризик таложења масти у телу. Када се ради о угљеним хидратима, ни њих не треба у потпуности искључити чак и када се придржавате дијеталног режима исхране, јер они вашем телу обезбеђују потребну енергију.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas