Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЈУТАРЊИ НАПИТАК

НАЈЧЕШЋЕ ГРЕШКЕ У СПРЕМАЊУ КАФЕ: Ево где је свако од нас бар једном погрешио у припремању омиљеног напитка

Сви смо грешили, а овако треба.

1602589379_Depositphotos_11349000_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Ово је најчешћих 8 грешака у припремању кафе због којих она није онаква какву желите.

1. Прекувавање кафе

Када је укус кафе горак, то је знак да сте је превише кували. Понекад је кривац томе џезва у којој припремате овај напитак, па га једноставно замените. Колико треба спремати кафу, зависи од њене врсте. Подела је следећа:

  • еспресо два и по минута
  • турска кафа 45 секунди у кључалој води
  • пржена кафа шест минута

Прочитајте још: Ево због чега кафу треба увек пити ПОСЛЕ доручка, а НИКАКО ПРЕ

2. Преврућа вода

Употреба воде одговарајуће температуре пресудна је у добијању доброг укуса кафе. Идеална температура је 100 степени, јер се њоме добија најбоља арома и најбољи укус овог напитка.

3. Игнорише се однос кафе и воде

Фото: Депозит

За најбољу кафу, треба користити две кашике кафе и 180 милилитара воде. Наравно, ако желите јачи укус, можете додати још кафе или обрнуто. Само се потрудите да останете што ближи идеалном односу.

Прочитајте још: Наливате се КАФОМ? Ево колико је оптимално да их попијете СВАКОГ ДАНА

4. Користи се претходно самлевена кафа

Иако вам тешко пада да ујутру издвајате време да мељете кафу, много је боље то радити сваког дана пре кувања напитака.

5. Бира се најјефтинија кафа

Економичност је добра одлика, али се често дешава да су јефтина зрна кафе истовремено и она најслабија. Уместо што купујете кафу по најнижим ценама, уштедите новац тако што ћете смањити пијење кафе у кафићима и ресторанима.

Прочитајте још: Да ли је ЗДРАВО пити КАФУ која је стара НЕКОЛИКО САТИ

Фото: Депозит

6. Не чувате правилно кафу

Ако желите да сачувате свежу кафу, држите је у херметички затвореној амбалажи, на хладном и тамном месту. Стаклене и керамичке посуде су најбоље за то.

7. Замрзавање кафе

Упркос томе што можда мислите да се смрзавањем кафе чува њен укус, тиме се заправо он руши. Ако се кафа не чува у херметички затвореним посудама, она преузима мирисе из фрижидера. Ако је баш морате чувати у фрижидеру, онда проверите да су посуде са кафом добро затворене. Не враћајте је у фрижидер када једном отворите кафу.

Прочитајте још: Заборавите на ЈУТАРЊУ: Ево када је ПРАВО ВРЕМЕ ЗА КАФУ за НАЈБОЉИ учинак

8. Кувате стару кафу

За најбољи укус кафе користите свежа зрна кафе, јер она временом губе своју свежину. Обратите пажњу на рок употребе кафе и купујте је у малим количинама.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas