Oglas
Oglas
· · Коментари: 2
САВЕТИ

Ово никако не смете да радите: Невероватне грешке које се праве приликом кувања тестенина

Кување тестенина једно је од најлакших ствари, али већина људи прави озбиљне грешке

1622551805_testenina.jpg
Фото: депоситпхотос
Oglas

Како бисте добили савршено куване шпагете или тестенине, потребно је да се придржавате неколико правила, а резултати ће вас просто одушевити:

Прочитајте још: НОВИНЕ И ЛИМУН за БРИСАЊЕ ПРОЗОРА? Поступак брисања који не оставља трагове и мрље

Шерпа за кување није довољно велики

Мањи лонац за кување значи да ћете користити мање воде која ће брже прокувати, а самим тим ће и јело бити брже припремљено. Ипак,тестенини треба пуно воде и простора како би се равномјерно скувала, па ћете тако уколико је ставите у мању шерпу, добити полу кувану, лепљиву тестенину.

Обавезно посолите воду у којој се кува тестенина

Додавање соли у воду за кување омогућава да тестенина упије мало соли што ће побољшати њен укус.

Никако не додајете уље у воду за кување

Додавање уља у воду за кување спречиће да се тестенина између себе залепи, али оно што кувари саветују је, ипак да се уље не додаје, јер тестенина мора бити барем мало лепљива како би могала вода да се задржи на њој, у супротном ваше јело с тестенином неће бити нарочито укусно.

Држите се инструкција са паковања

време кувања које пише на паковању тестенине је број који би требали отприлике пратити, али немојте га се слепо држати. Уколико желите меканију тестенину, потребно је да је кувате који минут дуже, односно ако желите мало тврђу тестенину, онда је потребно је извадити који минут раније.

Прочитајте још: Намирнице које никако не треба подгревати: Ово поврће на првом месту

Испирете тестенину након кувања

Када свеже скувану тестенину ставите под млаз воде, лепљиви скроб који се испустио током кувања, једноставно ће се испрати и тестенина вам се неће лепити.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas