Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
корисно

Четири знака који кажу да треба да промените НАЧИН ИСХРАНЕ

Уравнотежена исхрана веома је важна за нормално функционисање тела, здравље, добробит и стање коже.

1606832431_Depositphotos_85684752_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Да ли сте приметили неке проблеме са кожом? Вероватно би требало да преиспитате своју свакодневну исхрану и своје навике: шта једете, једете ли редовно, посвечујете ли довољно времена процесу исхране и можда често једете у журби?

Потхрањеност је често први узрок проблема са кожом, а такође је важно прекомерно не користити прерађену храну, алкохолна пића и слаткише богате шећером и осигурати да храна пружа довољно витамина и других основних хранљивих састојака.

Прочитајте још: Имате проблем са МИГРЕНАМА? Овај витамин може бити од помоћи

Псоријаза
Понекад се псоријаза јавља када тело има проблема са варењем глутена - размислите о томе како то избећи и замените одређену храну храном без глутена. Још један знак псоријазе може бити дисфункција јетре. Ако је то случај, планирајте дане детоксикације и сазнајте која храна или суплементи ће вам помоћи да очистите јетру.

Екцем

Кожни екцем се често јавља код људи који су алергични на млеко. Покушајте да привремено смањите или елиминишете млечне производе, узмите пробиотике.

Бубуљице

Ако патите од акни или приметите пораст акни, требало би да процените колико шећера конзумирате, што подстиче упале и често погоршава акне. Важно је да унесете довољно омега-3 масних киселина из исхране како бисте помогли у смањењу упале. Процените да ли уносите довољно витамина А и цинка. Надраживање акни и коже такође може бити изазвано стресом, па је врло важно борити се са њима благовремено. Испробајте умирујуће технике дисања, јогу, медитацију и неке омиљене и опуштајуће активности.

Прочитајте још: Ова храна нам не дозвољава да заспимо

Едем

Отицање може указивати на алергију на млечне производе и глутен. Често у овом случају постоји и непријатан осећај надимања. Процените како можете променити начин исхране - вреди потражити алтернативе млеку, одустати од млечних производа и производа који садрже глутен.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas