Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Колико сати треба да вежбамо на недељном нивоу? Ово су мишљења стручњака

Колико дуго се задржавате у теретани и да ли уопште постоји идеална количина времена које одвајамо за вежбање?

1648893404_kettlebell-3293475_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Колико времена треба да посветимо вежбању?

Према смерницама Светске здравствене организације, људи би требало да имају за циљ да вежбају 30 минута пет пута недељно или укупно 150 минута недељно да би остали у форми.

Ниво кондиције може да утиче на то колико треба да вежбате

Количина времена коју можете да проведете у теретани, а да се не повредите, може да зависи од вашег нивоа кондиције. Ако тек почињете да вежбате, препоручује се да почнете да радите око 30 минута кардиоваскуларних вежби у теретани, а како почнете да јачате, полако додајете више времена.

Прочитајте још: Вежбе за КАНЦЕЛАРИЈСКИМ СТОЛОМ: Предуго седење је ОПАСНО, док сте на послу практикујте ОВЕ ВЕЖБЕ!

Избор вежбања такође утиче на време

Врста вежбе коју изаберете може да диктира количину времена које вам је потребно да посветите теретани. Можда ц́ете моц́и да прођете кроз сат времена опуштајуц́е јоге, али вежбање тренинга високог интензитета (ХИИТ) током једног сата је потпуно другачија врста вежбања. Ако више волите вежбе бржег темпа, ХИИТ је одличан избор јер ц́е вам помоц́и да брже изгубите масноц́у од рецимо пилатеса.

Учесталост тренинга

Неки људи воле да иду у теретану сваки дан, док други више воле да иду неколико пута недељно, а то може да вам помогне да одлучите колико времена треба да проведете вежбајући.

Прочитајте још: ЕВА ЛОНГОРИА открила тајну лепог изгледа и у петој деценији: Овако изгледа њен ТРЕНИНГ (ВИДЕО)

Центри за контролу и превенцију болести (ЦДЦ) препоручује 150 минута физичке активности недељно за опште здравље.

БОНУС ВИДЕО

 


 


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas