Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ВЕЖБАЈТЕ СА МАРИЈОМ

Права ствар после празника: Са нашим тренером Маријом овога викенда радимо ТРЕНИНГ ЗА ЦЕЛО ТЕЛО (ВИДЕО)

Сваког викенда на Магазину Новости вежбајте са нашим професионалним тренером Маријом Стојановић и започните дан на најбољи начин.

1610785143_139067194_757851081821719_7237356379593449058_n.jpg
Фото: Приватна архива
Oglas

Празници су прошли и време је да поново активирамо цело тело управо овим вежбама.

1. Спуштање до упора

У овој вежби је битно да нам колена не буду савијена када се спуштамо доле. На шакама смо и важно је да све време шаке буду испод рамена. Спуштамо се, долазимо до упора и десном руком додирујемо лево раме, потом левом руком десно раме, а онда идемо дијагонално коленима ка грудима и враћамо се горе у почетни положај. Приликом извођења ове вежбе раде мишићи целог тела, а највише цоре. Ради се 10 понављања по 3 серије.

Прочитајте још: Време је за нове одлуке: ГОДИНУ ЗАПОЧНИТЕ ВЕЖБАМА са тренером Маријом (ВИДЕО)

2. Вежба за груди

На поду смо са савијеним коленима која су у ширини рамена, стопала су на поду, а у рукама два тега. Радимо развлачење и након тога убацујемо подизање кукова, чиме активирамо задњицу. Овде су руке у лактовима благо савијене. Радимо 3 серије по 15 понављања.

Прочитајте још: Најважнија новогодишња одлука: ШЕТАЈТЕ, шетајте и растежите се на 4 начина

3. Искорак у месту

Једна нога је испред у великом искораку, спуштамо се доле, а након тога активирамо бицепс и избацујемо тегове горе и све време је стегнут стомак. То је прво понављање. Друго радимо без активирања руку, а у следећем поново активирамо руке. Важно је да се вежба правилно одради и без журбе. Ради се 10 понављања по нози, а 5 са акривирањем руку и рамена. Обратите пажњу на колена. Колена не смеју да прелазе врхове прстију и да иду напред, већ је потребно да буду под правим углом.

4. Вежба за горњи део тела

У овој вежби смо на коленима и шакама, тегови су нам у рукама и рука је уз тело све време. Вучемо иза, враћамо у почетни положај и онда идемо руком у страну. То је једно понављање, а радимо 8 понављања по руци и све то у 3 серије. 

Прочитајте још: Потребан је само 21 минут: Ове суботе радимо ХИИТ ТРЕНИНГ са тренером Маријом (ВИДЕО)

5. Широки чучањ

Следећа вежба је широки чучањ и након подизања додирујемо лактом супротно колено. Колена иду у страну широко, не ка унутра. Гуза је иза затегнута и пазимо на баланс када се подижемо. Радимо 20 понављања у 3 серије.

6. Вежба за стомак

Последња вежба је за стомак. На поду смо у лежећем положају са испруженим рукама изнад главе. Подижемо се, грлимо колена и враћамо се у почетни лежећи положај. Битно је да не цимамо вратом приликом извођења вежбе. Водимо рачуна о дисању, горе је издах. Вежбу радимо у 3 серије по 15 понављања.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas