Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Сагорите масти уз помоћ ХОДАЊА: Овако ће имати више ефекта

Ходање је физичка активност коју релативно лако можемо да убацимо у свој свакодневни живот

1705413224_shutterstock_1918568966.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Предности ове вежбе су бројне и тичу се и тела и духа, а многи бирају ову конкретну вежбу, углавном да би изгубили вишак масноће. Ипак, постоје неки савети који ц́е вам помоц́и да изгубите више килограма док ходате.

У наставку предлажемо 4 начина за повец́ање сагоревања масти ходањем.

1. Убрзајте темпо

Када повец́ате брзину корака, сагоревање калорија се повец́ава. Да бисте то постигли изаберите другу руту, ​​ставите слушалице и пустите омиљену музику, да бисте добили додатно појачање. Напомена: У почетку лагано ходајте 5-10 минута, како бисте загрејали тело и избегли повреде.

2. Ходање узбрдо

Шетња планинама, осим што ц́е вам разбистрити мисли и помоц́и вам да се боље осец́ате, идеалан је начин да изгубите више масти. Ако вам није лако да се попнете на планину са групом или пронађете брдску руту, онда вам предлажемо да заборавите лифт и вежбате на степеницама. Друго решење је ходање на траци за трчање са благим нагибом узбрдо.

3. Став тела

Да би било која вежба била правилно изведена, морате се фокусирати на држање тела. Када ходате, усредсредите се на трбушњаке и глутеусе. Такође, пазите да гледате право испред себе, како бисте брже ходали, а покрети ногу и руку били у правој линији.

4. Обратите пажњу на опрему

Као што је случај са многим физичким вежбама, тако и у ходању, морате дати велики значај опреми, а посебно обуц́и и одец́и коју ц́ете изабрати. Спортске ципеле треба да буду равне, удобне, лагане, са добрим ђоном, способне да апсорбују ударце. Ваша одец́а, с друге стране, мора да "дише" како не би лако упијала зној. У супротном, болови у ногама и зној ц́е деловати негативно на вас и натераће вас да што пре завршите са овом „вежбом“.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas