Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТОП ФОРМА

Вежбајте док седите: 7 лаких вежби које су добре за леђа

Није оправдање да не можете да вежбате док сте на послу.

1625740279_Depositphotos_410770922_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

За оне који због посла већи део дана проведу седећи постоји начин како да умање штетан утицај овакве свакодневице. Јер, ако се само седи последице могу да буду слабљење мишића, проблеми с дебелим цревом, лоше држање и проблеми са кичмом.

Прочитајте још: Ротациона ДИЈЕТА за јул: Најлакши начин да изгубите килограме

Како до овога не би дошло, представљамо вам шта је то што можете учинити и како на послу можете да вежбате.

Издржај

Лезите на стомак, а затим се подигните на подлактице и врхове ножних прстију. Тело би требало да буде у једној равни. Задржите положај десетак секунди. Потом се спустите најпре на један, па на други бок. Поновите целу вежбу најмање три пута.

Врат

Како бисте размрдали мишиће почните лаганим спуштањем главе ка грудима, тако да осетите затезање, па је полако вратите у почетни положај и покушајте да је нагнете уназад што више можете. Након тога урадите барем по два пута по дијагоналама, дакле спуштајте главу ка раменима, па лагано уназад. Када завршите, али можете и нешто касније, направите пун круг до тачака затезања..

Прочитајте још: ШОКАНТНИ подаци - РАСТЕ отпорност на АНТИБИОТИКЕ: Широм Европе сваке године УМРЕ најмање 33.000 људи због тога

Леђа

Исправите леђа и полако се ротирајте у једну страну стављајући једну руку иза леђа, док се супротном ослањате на колено. Исто поновите и у супротном смеру.

Ноге

Исправите ноге тако да буду паралелне с подом и да вам се затегну мишићи бутина. Држите ноге у том положају неколико секунди, спустите их па поновите опет. За већу отпорност, ставите једну ногу преко друге и радите вежбу.

Истегните се

Испреплетати прсте обе шаке, дланове од себе, исправити руке увис, што је више могуће, и задржати тај положај три секунде. Затим то исто поновити, само руке сада испружити испред себе.

Прочитајте још: Дијета којом се губе килограми и спречавају НАДУТОСТи гасови (ЈЕЛОВНИК)

Стомак

Док седите затегните мишиће на стомаку. Држите их затегнуте неколико секунди, опустите и поновите колико год пута можете. Такође, покушајте да подигнете стопала неколико центиметара од пода, држите их кратко у том положају и спустите. Поновите по жељи.

Правило 20 минута
Покушајте да устанете од стола сваких 20 минута. Јер, када се дуго седи, успорава се метаболизам, што утиче на способност тела да регулише ниво шећера у крви и крвни притисак.

Прочитајте још: Тужна вест за жене: Колико су ефикасни препарати за мршављење?

Гума за шаке

Сјајна вежба која ће вас решити стреса и прилично изморити. Узмите јачу гуму за шаку и док седите или шетате повремено је стискајте. Ова вежба неће имати велики утицај на друге ваше мишиће, али ће вам помоћи да се раздрмате и ојачате ваше руке.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas