Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ФИТ

Вежбе за раван стомак и јака леђа: Лаке вежбе за тело као струна

Ако желите да будете као струна неопходно је да вежбате најмање три пута недељно.

1629289347_Depositphotos_123711094_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Затегнути мишићи стомака, леђа, руку и ногу су услов за беспрекорну телесну форму. При томе, кључно је да радите вежбе које ангажују све мишићне групе. Ка циљу до затегнутог тела битан је и здрав јеловник, који подразумева све групе намирница, али у ограниченим количинама.

Прочитајте још: Пет вежби за ТРБУШЊАКЕ који ће се угледати већ после два дана (ВИДЕО)

Када ускладите редовне тренинге и избалансиран јеловник требало би да постигнете и добро ментално стање, односно да стално проналазите мотив да наставите са навикама које, осим доброг изгледа, чувају и здравље.

Иако тренирате не значи да можете да једете колико хоћете, већ колико је потребно.

Да бисте били затегнути као струна предлажемо вам универзалне вежбе за јачање стомака, леђа, ногу, руку и груди.

Прочитајте још: Јеловник МЕГАН МАРКЛ за ВИТКУ ЛИНИЈУ: Треба само да се придржавате ова два једноставна принципа

Савет је да их изводите у уједначеном ритму, што значи да опуштено дишете и не правите брзе, нагле и "сецкајуће" покрете, већ да контролишете снагу и издржљивост мишића. Њима ћете на најбољи начин ојачати целокупну мускулатуру и створити услов и за бављење другим спортовима.

Ноге
Из стојећег става, са подигнутим рукама у висини рамена спуштајте се у получучањ, али тако да вам колена не прелазе врхове прстију. Поновите као и претходне вежбе, од осам до 10 пута у три серије.

Леђа

Лезите на стомак, истовремено подижите руке и труп у висину и једну ногу. Спустите се у почетни положај па поновите вежбу са супротном ногом. Поновите у три серије од осам до 10 пута.

Стомак

Лезите на леђа са савијеним ногама. У рукама држите траку или канап. Подижите горњи део тела од подлоге и савијене ноге истовремено, а траку провлачите испод ногу чиме ћете повећати оптерећење, односно амплитуду подизања. Ово је најтежа варијанта вежбе за јачање трбушних мишића, па се зато саветује напредним рекреативцима. Лакша варијанта је ако наизменично подижете једну, па другу ногу са провлачењем траке. Поновите вежбу у три серије од осам до 10 пута.

Прочитајте још: Дијета ПУН ТАЊИР: 10 намирница које можете јести неограничено! (МЕНИ)

Руке и груди

Лезите на стомак и дланове поставите испод рамена. Ноге савијте у коленима. Подижите горњи део тела снажним одгуривањем од подлоге. Поновите осам до 10 пута у три серије.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas