Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
воће

Три разлога због којих би требало да једемо више БАНАНА

Помажу у јачању метаболизма, учествују у хидратацији, повећавају енергију, поспешују варење... много је разлога због којих би банане требало да се свакодневно налазе у нашој корпи са воћем.

1659014645_bananas-g2a866d470_1280.jpg
Фото: пиxабаy
Oglas

Банане су природно богате угљеним хидратима и шећерима у поређењу са већином другог воћа, уз то богате су влакнима која поспешују метаболизам, као и калијумом који подржава хидратацију.

Прочитајте још: Како да изаберемо најукуснију дињу? Пратите четири корака

Садрже око 30 грама угљених хидрата и 14 грама шећера, такође имају 1 грам протеина, 3 грама влакана и мање од 1 грама масти. Имају 375 мг калијума, магнезијум (32 мг), витамин Ц (14 мг) и витамин Б6 (0,24 мг), пише Реал Симпле.

Предности банана

Богате електролитом калијума

Банане су одличан извор калијума, минерала који је неопходан за многе телесне функције. Један од главних разлога зашто нам је потребан калијум је да регулишемо равнотежу течности у нашим телима. Сматра се и да калијум снижава крвни притисак, јача кости и промовише правилну функцију мишића.

Влакна за здраво варење

Банане садрже растворљива влакна која везују калорије и масти у стомаку и цревима и извлаче их из тела пре него што уђу у крвоток. У овом случају боље су зреле банане јер садрже више скроба.

Прочитајте још: Одличан су део сваке дијете: Зашто би ТИКВИЦЕ требало да буду на вашој летњој трпези?

Пружају обиље витамина Б6

Поред свих осталих предности банане су и одличан извор витамина Б6. Једна банана средње величине може да обезбеди око четвртину ваших дневних потреба за витамином Б6.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas