Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ДОРУЧАК

Ако сваког јутра почнете дан са ОВОМ намирницом тело ће вам бити захвално

Овај доручак помаже и особама са нередовном столицом, помаже у мршављењу, а одлична је превенција остеопорозе..

1593259545_jogurt.jpg
Фото: А. М.
Oglas

Здравље на уста улази, а доручак је важан јер тада у организам уносимо прву намирницу током дана.

Прочитајте још: Све што смо знали о здравој исхрани је ЛАЖ! Ово је ПРАВИЛО о доручку, ручку и вечери

Јогурт са воћем или семенкама

Најбоље ствари су обично и најједноставније, па уколико имате вишак килограма, нередовну столицу или се стално осећате надуто, можда је проблем у исхрани. Није неопходно драматично мењати навике, већ само у доручак увести једну, једину намирницу.

Не мењајте драматично живот, доручкујте јогурт

Добро је познато колико је важно, да бисте осигурали себи добро здравље, да поред физичке активности, водите рачуна о намирницама које уносите у организам. Уколико свако јутро започнете да уз ову намирницу, тело ће вам бити захвално.

Кључан састојак овог доручка је јогурт. Садржи пробиотике прилагођене цревима, као и калцијум, фосфор и протеине. Снижава крвни притисак, јача кости и смањује шансе за добијање дијабетес. Нутриционисти га са разлогом зову суперхрана.

Идеална комбинација
Овај доручак може смањити шансе за рану смрт и обољевање од многих болести. Идеална јутарња комбинација подразумева јогурт, житарице и мало млевеног лана.
Јогурт спречава и лечи многе здравствене проблеме.


Студије су показале да јогурт помаже у сузбијању многих здравствених проблема повезаних са старењем, попут високог крвног притиска, остеопорозе и нежељеног дебљања", кажу лекари.

Пробиотске бактерије у јогурту избацују лоше бактерије које лоше утичу на апсорпцију хранљивих састојака и осећај ситости, што значи да ограничавамо унос калорија у току дана. Пијење јогурта или једење уз пахуљице или воће помаже и у мршављењу.

Прочитајте још: Затегните БУТИНЕ уз помоћ ТРИ вежбе и обуците ВРУЋЕ панталонице (ФОТО/ВИДЕО)

У спроведеном експерименту, код особа који су пиле јогурт забележена је мања телесна маса. Осим тога, код њих је уочен и нижи крвни притисак. Конзумирање ове намирнице, пет пута недељно, смањује крвни притисак за 20 одсто, тврде научници.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas