Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
решење

Четири начина да се решимо ЗАВИСНОСТИ ОД ШЕЋЕРА

Унос шећера није тако лако ограничити.

1628336723_Depositphotos_92172196_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Могућност да се у потпуности одрекнете шећера може да изгледа као немогућа, али је могуће да научимо да смањимо његову употребу.

Важно је напоменути да шећер нема нутритивну вредност. То су празне калорије, лишене витамина, минерала, протеина или влакана.

Прочитајте још: Шта треба да једемо током лета? Ова храна РАСХЛАЂУЈЕ

Начни да смањимо шећер

Спавајте више

Лош сан може да утиче на жељу за шећером. Студије су показале да лош сан доводи до интензивније жеље за слаткишима.

Додајте мало протеина у доручак богат угљеним хидратима

Покушајте да свом доручку додате мало протеина и проверите да ли ће вам то помоћи да смањите шећер касније током дана. Житарице можете да направите са неким грчким јогуртом или их поједете са неколико јаја са стране како бисте повећали унос протеина, пише Реал Симпле.

Избаците шећер из хране која није слатка

Ако не можете да се одрекнете сладоледа и чоколаде, покушајте да елиминишете рецимо кечап.

Шећер се налази у многим зачинима и сосевима, иако храна није дезерт не значи да нема шећера.

Прочитајте још: Кувани КУКУРУЗ је здравији него што мислите! Пет начина на који делује на организам

Шећер се налази у многим врстама кечапа, сенфа,маринара и других сосева. Може се наћи и у неким јелима, па би требало да читамо ознаке на паковању.

Пијте више воде

Људи често мешају жеђ и то да су гладни. Једноставан начин за борбу против зависности од шећера је да пијемо више воде. Одлична је замена за друга пића и помаже код осећаја ситости, што може може да спречи грицкање слатке хране.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas