Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Четири ствари које би требало да избегавамо пре спавања: Једној смо углавном сви склони

Свако од нас има одређене рутине пре одласка на спавање

1664623952_woman-g5bd2181a1_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

За неке рутине знамо да треба да их променимо, док за неке и не знамо да им при одласку на спавање ту није место.

Шта би ипак требало да избегавамо пре него што одлучимо да је време за спавање?

Гледање у екран

Дефинитивно не желите да гледате у екране у року од пола сата од тренутка када желите да одете у кревет. Не само да плаво светло са вашег телефона, ТВ-а или компјутера може да буде стимулативно за ваше очи и штетно за  нивое мелатонина, већ будимо искрени – све што гледате на вестима или видите на Инстаграм вероватно неће да буде од помоћи да заспите - саветује специјалиста за спавање Шелби Харис Псид за Минд Бодy Греен.

Прочитајте још: Поподневно спавање има бројне предности, али ево колико треба да траје како се не бисмо суочили са још већим умором

Имате тежак тренинг

Још једна ствар коју Харис никада не ради пре спавања је напоран тренинг. Активности попут лаганог истезања или ходања су у реду, али ако вежбате превише интензивно, могуће је да ће та енергија да вас држи и пре него што треба да заспуте. Основна телесна температура такође расте када вежбате, што може да изазове проблеме са успављивањем. Тако да, интернзивне тренинге оставите за други део дана.

Кофеин

Избегавање кафе пре спавања може да звучи једоставно, али кафа није једина ствар са кофеином! Чоколада и одређени чајеви, такође могу да садрже кофеин.

Прескачете негу коже

Стручњак за спавање истиче да ово никада не прескаче. Не само да је ово добро за ваш тен, већ је стална вечерња рутина одличан начин да уведете своје тело у ритам опуштања сваке ноћи у исто време, а стање опуштености је кључно за квалитет сна.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas