· · Коментари: 0
ЗДРАВО

ЂУМБИР на 3 начина: Одлична ИСХРАНА за људе са дијабетесом

Одлични рецепти за смањене шећера у крви.

1604313180_Depositphotos_13991265_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Истраживање је показало да се код особа са дијабетесом типа 2 јутарњи ниво шећера у крви смањио за 12% после редовног и свакодневног уношења овог лековитог корена.

Салата од ђумбира

У блендеру, на највећој брзини, неколико секунди мутите кашику сенфа, три кашике лимуновог сока и кашику огуљеног и уситњеног ђумбира (док смеса не постане глатка и уједначена). Потом пребаците блендер на мању брзину и поступно додајте три четвртине шољице маслиновог уља.

Прочитајте још: Да ли сте чули за ЈАПАНСКУ ВОДУ? Можете је направити код куће, а ово су њене ПРЕДНОСТИ

Зачините сољу и папром, по жељи. Пола главице опране и насецкане ицеберг салате преспите у припремљени прелив, а затим поспите са две кашике уситњеног свежег першуна и украсите кришкама лимуна. 

Прочитајте још:  КЛЕОПАТРИНА КУПКА: Кошта 50 ДИНАРА и чини да КОЖА буде БЛИСТАВА

Ова салата је довољна за две особе

Пилетина са ђумбиром

Фото: Депозит
Пре припреме, омекшајте два ситно сецкана љубичаста лука на врућем уљу, а затим додајте маринирану пилетину коју ћете пржити са обе стране док не добије лепу боју. Додајте 400 мл воде и оставите да се кува на лаганој ватри 40 минута.

Нарежите 1 кг откоштених пилећих батака без кожице и оставите их најмање сат времена у маринади, коју ћете припремити од ситно уситњеног комада свежег корена ђумбира величине пет центиметара, насецкане чили папричице, кашике маслиновог уља, кашике млевене зачинске паприке, два изгњечена бела лука, кашике кумина, сока од исцеђене лимете, шаке ситно сецканог свежег коријандера.

Прочитајте још: Идеалан за пушаче: Напитак који чисти плућа, а можете га САМИ НАПРАВИТИ

Чување ђумбира
Ако се чува у фрижидеру, ђумбир може остати свеж и до три недеље, а у замрзивачу се може држати и до шест месеци. Довољно је да га изрежете на мање комаде док је још свеж, или да га нарибате. Зависно од тога за шта ћете га користити, убаците га у пластичу врећицу и ставите га у замрзивач.
Овај специјалитет са пилетином је довољан за 4 особе

Прочитајте још:  ОКТОБАРСКИ ДЕТОКС организма: 4 ЧОРБЕ, 6 сокова и 7 ЗАЧИНА

Смути од ђумбира

Овај напитак, који се једноставно и брзо прави, даће вам снагу за нови радни дан. Помешајте у блендеру комадић ђумбира величине пет центиметара са 180 мл бадемовог млека, кашику чиа семенки и пола кашике нарибаног мушкатног орашчића, а затим мало загрејте пре него што је попијете. По потреби, додајте мало воде.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.