· · Коментари: 0
САВЕТИ

Ево колико је суво воће заиста здраво

Суво воће, без обзира на његову смањену величину, може да представља праву енергетску бомбу.

1615995584_woman-4394764_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

Разлог за то је велики проценат влакана и хранљивих материја који остаје када се воћу одузме вода.

Најбољи пример за то је сува кајсија где у пола шоље овог сувог воћа има 4,7 грама влакана, док у истој количини свеже има само 1,6 грама. Суво воће је добар извор антиоксиданата и витамина Б.

Прочитајте још: Јогурт за имунитет, млеко за мишиће, а знате ли за шта је добар сок од вишње?

Истраживања су показала да особе које конзумирају суво воће имају здравије навике у исхрани и мању телесну масу. 

Свакако треба да има на уму да је проценат шећера код сувог воћа већи него код свежег. Због тога неки људи морају да буду опрезни када конзумирају суво воће. На пример, шоља свежег грожђа има 23 грама шећера и 104 калорије, док иста количина сувог грожђа има 116 грама шећера и пет пута више калорија.

Прочитајте још: Ових 12 ствари уништавају мозак, а радите их свакодневно

Када је конзумирање сувог воћа у питању, препоручује се 15 грама оваквог воћа по оброку. Суво воће може да буде јако здрава ужина, посебно ако је комбиновано са орашастим воћем. Ако желите да смршате, водите рачуна да ограничите унос сувог воћа како не бисте успорили процес сагоревања масти.

Избегавајте суво воће којем је у процесу сушења додат шећер, што је случај са ананасом и другим кандираним воћем. 

Прочитајте још: Природни МЕЛЕМ: Када би знали шта све лечи СОК ОД КРОМПИРА, пили бисте га сваког дана (ВИДЕО)

Ако сте осетљиви на неке конзервасне или имате астму, бирајте органске производе који их не садрже.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.