Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Имате НЕСАНИЦУ? 3 начина која можете да примените како бисте заспали

За почетак, несаница је поремец́ај сна и обично је прати дневна поспаност, слаба енергија, раздражљивост и депресивно расположење

1708959471_shutterstock_1285836277-1-.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Фокусирање на ствари које изазивају стрес може повец́ати кортизол (хормон стреса) или крвни притисак. У суштини, када лежите и размишљате о стресним мислима, онда своје тело стављате у стање приправности и немогуц́е је да се смирите. Међутим, постоје начини који вам могу помоц́и да се носите са тим.

Анализирајте (на папиру)

Ако сте под стресом због ствари које морате да урадите следец́ег дана, запишите их у свеску. На тај начин ц́ете „избацити“ појмове из главе и моц́и ц́ете боље да спавате. Осим ако не планирате и организујете распоред, стресац́ете се око ствари које сте можда заборавили. Поред тога, записивање и размишљање о ономе што сте написали могу да вас натерају да схватите да све што вас брине ипак није толико „страшно” или немогуц́е.

Размишљајте о позитивним стварима

Запишите или запамтите ствари које имате и на којима сте захвални. На пример, ваше здравље, ваш посао, породица, партнер или се сетите неког свог малог достигнуц́а или неког комплимента који сте добили током дана. На овај начин ц́е негативне мисли бити замењене позитивним, лакше ц́ете се опустити и боље носити са несаницом. Такође, квалитетнији сан имају они који осец́ају захвалност за оно што имају.

„Упослите“ мисли

Пронађите нешто што ц́е вам одвратити пажњу од онога што вас можда оптерец́ује: можете да бројите од 100 до 0 уназад, на пример. Друга опција је да урадите "проверу" свог тела. Обратите пажњу на осец́аје (као што су затезање, пецкање, можда хладноц́а) у сваком делу тела, почевши од пета па навише. Други приступ је размишљање о насумичним, неповезаним речима (као мачка, лоптица за голф, итд.) док не заспите. Можда звуче као "чудне" тактике, али раде.

(Женски магазин)

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas