Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МОЋНО

Најјаче средство за ЗАШТИТУ ОРГАНИЗМА током празника је ЈОД

Јод је једна од најважнијих ставки на нашем јеловнику, али га многи не уносе довољно.

1640081511_crystals-gf19f85a7e_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Сезона је слава и празника, уживања у храни и пићу са породицом и пријатељима.

У овом периоду, људи се опусте и воде мање рачуна о свом здрављу, што може бити јако штетно с обзиром да пандемија коронавируса и даље траје, а и друге болести вребају организме са смањеним имунитетом.

Како бисмо имали шансу у борби против инфекција, брига о телу и имунолошком систему треба да нам је приоритет у овом моменту.

Помаже у борби против вируса

Оно што не смемо заборавити јесте јод, који је одговоран за функционисање нашег организма у целости. Пошто га организам не производи, јод морамо свакодневно уносити, јер је одговоран за правилан рад штитњаче, метаболизам, правилан рад нервног система и имунитет. Оно што је најважније, у периоду пандемије помаже нам у борби против вируса!

Прочитајте још: Доктор објаснио како да препознате да ли је ваш празнични мамурлук заправо Омикрон

Истраживања Др Дејвида Дерија публикована у америчким стручним часописима, наглашавају доминантну улогу јода у јачању имуног система, нарочито у борби против вирусних инфекција и ковида.
Поред познате чињенице да елиминише све патогене, укључујући и деактивацију вируса у телу и на кожи, чиме најбоље доприноси јачању организма, његова најважнија улога јесте тзв апоптоза - програмирано уништавање заражених ћелија.

Фото: Пиксабеј

Уносом од 1,5 до 2,4 милиграма јода дневно (зависно од телесне тежине) ојачавамо наш имуни систем, у борби против грипа. Такође, смањујемо могућност преноса Цовида-19, а самим тим и смртности. Најбољи извори јода су алге, морска риба и јодирана со.

Намирнице богате овим минералом умањују ризик од болести, док га стрес повећава. Важност јода и његовог недостатка у храни доказује чињеница да су многе земље прописале вештачко јодирање соли.

Обзиром да све мање једемо слано и користимо разне врсте соли, недостатак јода у исхрани је евидентан.

Свакодневно конзумирајте довољно овог драгоценог минерала. То је прави начин да победите инфекције и ојачате имунолошки систем. Најбоља одбрана је најјачи напад.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas