Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ

Погледајте своје, јер НОКТИ могу указати на ОЗБИЉАН ЗДРАВСТВЕНИ ПРОБЛЕМ

Нокти могу укатати на озбиљне промене које се дешавају у нашем организму

1601630611_proctologist-3699505_1280.jpg
Oglas

Знакови на ноктима могу указивати на здравствене проблеме у распону од недостатка витамина до злоћудних болести.

Прочитајте још: Баците ЛЕКОВЕ ЗА СМИРЕЊЕ! Умирите се и опустите уз ПРИРОДНЕ ЧАЈЕВЕ

Нутриционисткња Фиона Tакер, је објаснила да промене на нашим ноктима могу наговестити проблеме које наше тело интерно доживљава, а могло би да потраје и месецима. Постоји неколико једноставних знакова који би могли да наговесте проблеме, а могу указати на недостатак витамина или неку озбиљнију болест. 

Додала је да људи увек треба да размисле да ли су спољни фактори прво утицали на нокат, попут вештачких ноктију, случајних физичких оштећења или употребе производа попут средстава за дезинфекцију руку пре него што посетите лекара.

Фото: деспоситос

Беле мрље или линије

Једна од најчешћих промена на ноктима је појава белих мрља обично указује на недостатак цинка и калцијума.

Да би се смањио недостатак, фокус хране садржи два витамина, а Фиона предлаже млечне производе и зелено поврће за калцијум, а семе бундеве, остриге, живину и црвено месо за цинк.

Бледо или плаво бојење

Здрави нокти ће обично показивати природну ружичасту боју у нокатном кревету, али ако ово постане бледо или плаво, то може сугерисати на ниску циркулацију крви, која се може решити вежбањем.

Промена боје такође може наговестити недостатак гвожђа у телу, што Фиона каже да се може утврдити тестом крви или храном коју уносите у организам.

Гребени и вертикалне линије

Нокти који формирају гребене и вертикалне линије могу указивати на даље недостатке или проблеме повезане са цревима какоји се не апсорбују или не добијају довољно хранљивих састојака.

- Гребени на ноктима могу бити знак бројних недостатака хранљивих састојака, попут протеина, гвожђа, цинка или минерала - рекла је Фиона.

Саветовала је да погледате своју исхрану и оно што свакодневно једете како бисте утврдили шта вашем телу можда недостаје у покушају да то преокренете.

Исечени нокти

Нокти закривљени надоле су чешћи код старијих људи и могу указивати на озбиљне проблеме са плућним стањима или болестима.

Када су нокти избочени или ако се савијају надоле, то се може односити на потешкоће са дисањем, плућна стања или чак кардиоваскуларне проблеме.Нокти често изгледају увећани на крајевима прстију 

Таласасти  нокти

Таласасти нокти ређе стање, а ситне тачке или убоди на нокту обично се јављају „када се у телу одвија нека врста "аутоимуног стања“. Фиона каже да је то уобичајено међу људима који имају псоријазу или алопецију, додајући да неки фактори могу бити генетски, али вреди их прегледати код специјалиста.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas