· · Коментари: 0
САВЕТИ

ОПРЕЗ! Ове ствари никако не смете радити ПРЕ СПАВАЊА

Како бисмо имали довољно енергије за наредни дан, неопходан нам је квалитетан сан

1608571109_Depositphotos_14151601_s-2019.jpg
Фото: депоситпхотос

Стручњаци кажу, да је седам сати сна сасвим довољно нашем организму. Међутим, ствари које радимо пре спавања, значајно зтичу на квалитет самог сна, због тога се можемо пробудити уморнији. 

Прочитајте још: Савет стручњака: Ношење ГРУДЊАКА током спавања је дозвољно у овим случајевима!

Лежете у кревет неопраног лица

Пре него што легнете, обавезно се умијте. Лице током дана скупља разне прљавштине  и бактерије које зачепљују поре на лицу и тиме кожи онемогућавају да дише. Уколико не оперете лице пре одласка у кревет, оно ће брже старити и такође ћете имати проблем са бубуљицама и митисерима.

 

 

Фото: деспоситос

Спавање на лицу

Потрудите се да пре него што заспите, легнете на леђа. Ако спавате на лицу, ваша кожа почиње да слаби, због гравитације која повлачи течност у лице. Кожа на лицу ће се временом опустити, па ћете тако покварити свој излгед. Пожељно је увек спавати на леђима.

Никако не стављајте превише козметичких производа

Ако сте навиклли да пред спавање стављате креме које вам омекшавају кожу, онда не радите ништа лоше, али ако претерујете са овим кремама, онда такође зачепљујете поре на вашем лицу које неће моћи да дише и да се регенерише током ноћи.

Прочитајте још: Зашто ТРНУ руке и када треба ићи код лекара одговара неуролог др СТЕПИЋ

 

Лежете у кревет жедни

Пре него што легнете у кревет, морате попити доста воде, јер ваше тело током ноћи мора да остане хидрирано. Ако легнете жедни, када се пробудите ваше тело ће бити исцрпљено.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.