· · Коментари: 0
умереност

Ови знаци указују на то да пијете ПРЕВИШЕ КАФЕ

Једна до две шољице кафе дневно сматра се прихватљивом дневном опцијом.

1604238317_Depositphotos_33403011_s-2019-1-.jpg
Фото: Депосит

Међутим ако број прљавих шољица за кафу у вашој кухињи дневно прелази и број четири, вероватно се питате понекад – да ли можда претерујете са кафом. Како можете знати са сигурношћу? Тај магични црни напитак, омогућава нам да се разбудимо и останемо на ногама већи део дана. Међутим према најскоријим истраживањима, можете и сами лако да утврдите – да ли су се ствари измакле контроли.

Занимљива је чињеница да особе које пију пуно кафе у току дана могу да осете мирис кафе на великој удаљености. Шта више они препознају мирис и укус кофеина и у другим стварима које конзумирају. Жеља за кафом их наводи да је са лакоћом препознају око себе. Нажалост исте способности имају и особе које су овисне о опијатима, с тога је важно да препознате ове симптоме:

Прочитајте још: Шта указује на недостатак витамина Б12 и зашто је важан

Знојење

Кафа вам може дати више енергије, а ако сте претерали са њом, та енергија ће се испољити у облику зноја. Кофеин је стимуланс који убрзава функције вашег нервног система, подиже ваш пулс и пумпа крвни притисак.

Лупање срца

Особе које унесу превише кофеина у свој организам могу доживети поремећај у раду срчаног ритма. Лупање срца, убрзан пулс и неуравнотежено куцање је оно што можете искусити а што вам шаље јасну поруку да толики кофеин не прија вашем најважнијем органу.

Мучнина

Мучнина је врло честа појава када се претера са уносом кафе у организам. Шта више може вам се десити и да вам буде мучно када покушате да смањите количину кафе на дневном нивоу. Ова двострука непријатност је резултат киселине коју ствара ваш желудац како би се изборио са кофеином који до њега стиже свакодневно.

Прочитајте још: Заборавите кафу, барем викендом! Започните ДАН ЧАЈЕМ и трајно ојачајте имунитет

Анксиозност

Кофеин ослобађа адреналин у вашем организму изазивајући реакције – борбе или бега, од стварности, што би вас врло лако могло довести до ивице. Као резултат тога јавља се анксиозност, односно необјашњив немир који не успевате свесно да савладате.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.