Oglas
· · Komentari: 0
umerenost

Ovi znaci ukazuju na to da pijete PREVIŠE KAFE

Jedna do dve šoljice kafe dnevno smatra se prihvatljivom dnevnom opcijom.

1604238317_Depositphotos_33403011_s-2019-1-.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Međutim ako broj prljavih šoljica za kafu u vašoj kuhinji dnevno prelazi i broj četiri, verovatno se pitate ponekad – da li možda preterujete sa kafom. Kako možete znati sa sigurnošću? Taj magični crni napitak, omogućava nam da se razbudimo i ostanemo na nogama veći deo dana. Međutim prema najskorijim istraživanjima, možete i sami lako da utvrdite – da li su se stvari izmakle kontroli.

Zanimljiva je činjenica da osobe koje piju puno kafe u toku dana mogu da osete miris kafe na velikoj udaljenosti. Šta više oni prepoznaju miris i ukus kofeina i u drugim stvarima koje konzumiraju. Želja za kafom ih navodi da je sa lakoćom prepoznaju oko sebe. Nažalost iste sposobnosti imaju i osobe koje su ovisne o opijatima, s toga je važno da prepoznate ove simptome:

Pročitajte još: Šta ukazuje na nedostatak vitamina B12 i zašto je važan

Znojenje

Kafa vam može dati više energije, a ako ste preterali sa njom, ta energija će se ispoljiti u obliku znoja. Kofein je stimulans koji ubrzava funkcije vašeg nervnog sistema, podiže vaš puls i pumpa krvni pritisak.

Lupanje srca

Osobe koje unesu previše kofeina u svoj organizam mogu doživeti poremećaj u radu srčanog ritma. Lupanje srca, ubrzan puls i neuravnoteženo kucanje je ono što možete iskusiti a što vam šalje jasnu poruku da toliki kofein ne prija vašem najvažnijem organu.

Mučnina

Mučnina je vrlo česta pojava kada se pretera sa unosom kafe u organizam. Šta više može vam se desiti i da vam bude mučno kada pokušate da smanjite količinu kafe na dnevnom nivou. Ova dvostruka neprijatnost je rezultat kiseline koju stvara vaš želudac kako bi se izborio sa kofeinom koji do njega stiže svakodnevno.

Pročitajte još: Zaboravite kafu, barem vikendom! Započnite DAN ČAJEM i trajno ojačajte imunitet

Anksioznost

Kofein oslobađa adrenalin u vašem organizmu izazivajući reakcije – borbe ili bega, od stvarnosti, što bi vas vrlo lako moglo dovesti do ivice. Kao rezultat toga javlja se anksioznost, odnosno neobjašnjiv nemir koji ne uspevate svesno da savladate.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas