Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
решење

Ових десет лоших навика утиче на УСПОРАВАЊЕ МЕТАБОЛИЗМА

Обратите пажњу на дневне рутине, можда се у њима крије разлог успореног метаболизма.

1632849452_Depositphotos_99180088_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Једете премало калорија

Унос премало калорија може да успори метаболизам. Иако је за мршављење потребан дефицит калорија, може бити контрапродуктивно ако ваш унос калорија падне прениско. Кад драматично смањите унос калорија, ваше тело осети да добија јако мале хране и смањује брзину сагоревања калорија.

Превише седите

Седећи положај може да доведе до значајног смањења броја калорија које сагоревате сваки дан. Многи људи већину дана проведу седећи, поготово они који раде канцеларијске послове, а то може да има негативан учинак на брзину метаболизма и опште здравље.

Прочитајте још: Сада је време да навалите на МАНДАРИНЕ, јер вам помажу на ОВАЈ начин!

Газирани сокови и пића заслађена шећером

Пића заслађена шећером штетна су за здравље. Претерана конзумација може да доведе до разних болести као што је дијабетес. Негативан учинак пића заслађених шећером може да се припише фруктози.

Мали унос протеина

Унос довољне количине протеина важан је за постизање и одржавање здраве телесне тежине. Осим што вам помаже да се осећате сито, високи унос протеина може значајно да повећа брзину којом ваше тело троши калорије.

Недовољно сна

Спавање је изузетно важно за добро здравље. Ако мало спавате, мање од оног што вам је потребно, можете да повећате ризик од бројних болести, укључујући болести срца, дијабетеса и депресије.

Неколико студија напомиње да неадекватан сан може да смањи брзину метаболизма и повећа вероватност гојења.

Прескакање доручка

Сви знамо да је доручак најважнији оброк у дану, али због брзине, посла, школе, деце, може да се догоди да тај оброк прескочите. Можда то не сматрате великом ствари, али то много утиче на тело, па тако и на метаболизам.

Прочитајте још: ОМИЉЕНИ ЛЕК НАШИХ БАКА: Ако вас ГРЕБЕ ГРЛО, све што треба је да у води прокувате ОВАЈ састојак!

Алкохол

Једна чаша вина неће вас убити. Међутим, ако пијете сваке ноћи, то може убити ваш метаболизам. Након што алкохол уђе у ваш систем, он омета брзину сагоревања масти у вашем телу, чиме тело сагорева мање масти, а ваш метаболизам се успорава. Ако покушавате да подстакнете метаболизам, држите се воде.

Строге дијете

Битно је како ћете да омршате. Ако не једете довољно, ваш метаболизам се успорава. Тешке дијете, посебно кад вежбате, привикавају ваше тело на мање калорија. То може да отежа скидање килограма.

Мањи унос воде

Без довољно воде, ваш метаболизам може да се успори. Нека истраживања показују да вода помаже телу у сагоревању енергије и да подстиче мршављење. Вода може да вас напунити па можете јести мање непотребних намирница које дебљају.

Хронични стрес

Кад сте у стресној ситуацији, ваше тело производи хормон зван кортизол. Али ако сте заглављени у зони стреса, тело мисли да се још борите, па наставља да ствара кортизол. Висок ниво овог хормона отежава вашем телу да користи инсулин. То кочи ваш метаболизам и подстиче гојење

 


 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas