· · Коментари: 0
ЗДРАВЕ ЖИВОТНЕ НАВИКЕ

Пет ПРИРОДНИХ СОКОВА који ће ојачати организам

Током периода ширења вируса, јачање организма витаминима из цеђених напитака кључни су за имунитет и заштиту здравља

1596490966_cedjeno-voce.png
Фото: Pixabay

Јачање имунитета је први корак у превенцији вируса и заштити организма. Исхрана игра значајну улогу у јачању имунитета, а постоје и пића која су једноставна за припрему. Због којих ће имунитет бити јачи, а ви ћете се осећати снажнијима и отпорнијима на претње које долазе из околине.

Прочитајте још: КОРИСНИ САВЕТИ: Како вратити СВЕЖИНУ хлебу старом неколико дана

Само витамини из свежег воћа и поврћа ће сачувати имунитет организма

Сок од броколија

Редовно конзумирање броколија ће значајно ојачати имунолошки систем. Ово поврће садржи бета каротен, витамин Ц и Б1, калциј, протеине, калијум и сумпор. Сок од самог броколија може имати интензиван укус па га помешајте са неким лакшим соковима.

Сок од лимуна

Прочитајте још: Да ли сте чули за ЦРНУ ЛИМУНАДУ? Откривамо шта она чини за наш ОРГАНИЗАМ

Лимун је једно од најприступачнијих врста воћа, а има чудесне предности за здравље. Обилује витамином Ц и антиоксидантима који јачају имунолошки систем. Иако је киселог укуса, лимун има алкално деловање, због чега је одличан и за особе које имају повећан ниво желудачне киселине.


Фото: Pixabay

Сок од репе

Прочитајте још: ЖИВКО ИМА ЛЕК! СЕДАМ рецепата за најчешће летње БОЛЕСТИ шумадијског ТРАВАРА ЖИВКА

Репа садржи бета каротен, витамин Ц, каротеноиде, сумпор, калцијум, гвожђе и манган. Овај напитак може побољшати когнитивне функције, прочистити крв и крвне судове и поспешити рад јетре. Можете га помешати са соком од јабуке, јабучним сирћетом или соком од шаргарепе.

Сок од шаргарепе

Прочитајте још: Витамин К нам је САДА НЕОПХОДАН за наш имунитет! Њега НЕМА у облику шумећих таблета, али ево како да га унесете

Ово слаткасто пиће одговара и деци и одраслима. Шаргарепа је богат извор витамина Ц и Б, калијума, гвожђа, натријума и фосфора. Осим што може ојачати имунитет, шаргарепа може поспешити функцију јетре, побољшати когнитивне функције, сачувати здравље очију и пробавног тракта.

Сок од поморанџе

Сок од поморанџе је пиће које заслужује да га пијете целог дана. Ово воће је одличан извор витамина Ц који подстиче производњу белих крвних зрнаца, а оне чине обрамбени систем вашег тела. Бела крвна зрнца ће повећати ниво антитела и интерферона, које помажу телу да превлада болест. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.