Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

РЕШИТЕ СЕ "ШЛАУФА" ОКО СТУКА: Како да трансформишете своје тело до летовања

У питању је комбинација једноставних помена у исхрани и минималних прилагођавања вежбања, као и општих животних навика. Превише било чега никада није добра ствар.

1718531439_3868413_shutterstock-301460216_ff.jpg
Фото: Схуттерстоск
Oglas

Масне наслаге око струка, често назване "шлауф", могу да буду индикација присутности висцералне масноће, која је веома опасна за здравље. Она се налази дубоко у трбушној шупљини, око виталних органа попут јетре, панкреаса и црева и повезана је са већим ризиком од развоја срчаних болести, болести јетре, дијабетеса типа 2 и одређених врста рака. Сало на стомаку можете смањити врло једноставно, тако што ћете више вежбати и здраво се хранити, саветује нутриционисткиња Тами Лактос Шејмс.

1. Смањите величину тањира

Да бисте променили обим струка, прво морате да промените величину тањира. Ово може да звучи као тривијалан савет, али чини велику разлику у вашој исхрани.

2. Без алкохола три недеље месечно

Калорије које уносите из алкохолних пића могу врло брзо да се нагомилају, посебно када су у питању слатки коктели.

- Већина људи не разуме шта примећујемо код наших клијената: алкохол подстиче апетит и такође смањује инхибиције. Често стотине или чак хиљаде калорија унесених након неколико коктела заиста чине ваш струк дебљим. Већина наших клијената који свако мало праве паузе од алкохола осећају се много боље - каже Шејмс.

3. Нека поврће буде приоритет

Нека поврће буде ваш приоритет, једите га пре сваког оброка. Ово је паметна навика, јер ће вам влакна у поврћу помоћи да се осећате, сито без уноса додатних калорија.

Нутриционисти предлажу да салату зачините лимуном или сирћетом, а ту је и маслиново уље које је веома здраво.

4. Смањите количину газираног

Баш као што алкохолна пића могу да поремете ваше напоре да изгубите тежину, тако могу и газирана пића и пића са високим садржајем шећера.

Додати шећер је присутан у многим пићима, радије бирајте воду или природне, цеђене сокове.

- Уместо тога, изаберите хрскаве грицкалице мањих порција, као што су појединачна паковања орашастих плодова, леблебија, махунарки и воћних плочица са ниским садржајем шећера. Садрже целе, непрерађене састојке пуне хранљивих материја, као и комбинације протеина и влакана који стабилизују енергију и шећер у крви - наводи нутриционисткиња.

(Курир)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas