Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

САВЕТИ СТРУЧЊАКА: Ево како да се разбудите БЕЗ КАФЕ

Иако је ефикасност кафе кафе за разбуђивање доказана , за оне који траже алтернативу јутарњем напитку могу послужити алтернативни предлози за подизање енергије.

1644590920_cup-g270660ac2_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Иако је за многе људе кафа проверени начин за разбуђивање, постоје и они којима може изазвати тегобе у зелудцу, повећати крвни притисак због чега ће покушати пронаћи алтернативу.

Практиковање добре хигијене сна је и даље најбољи начин да се добро одморите током ноћи и да осећате стабилнију енергију током дана.

Међутим, ако радите на побољшању режима спавања или вам је још увек потребна мала помоћ, ево шест брзих начина да се пробудите без ослањања на јутарњи напитак.

Урадите 5-минутну сеансу јоге

Кратка сеанса јоге ујутру може значајно побољшати ниво енергије, каже Степхание Мансоур, сарадница ЦНН-а за wеллнесс и фитнес и тренер за мршављење за жене.

Пробудићете своје тело побољшањем циркулације и попуштањем укочености или болова, а истовремено ћете покренути свој мозак “стварањем ендорфина за добар осећај из ваших јога покрета – рекла је Мансоур.

Прочитајте још: 20 НАЈЈАЧИХ БОЛОВА КОЈЕ МОЖЕТЕ ДА ДОЖИВИТЕ: Толико су неподношљиви да нећете моћи да суздржите плач

Сваки покрет који подиже руке изнад главе, растеже стражњу страну ногу или убрзава рад срца помоћи ће повећању енергије.

Изађите напоље

Пробудити своје тело и ум кроз покрет је “много природније и дуготрајније од повећања енергије из кафе”, казала је Мансоур, а кретање на отвореном може удвостручити потенцијалне предности.

Кардио тренинг и убрзавање откуцаја срца служе као повећање енергије. Јутарња шетња такође може бити мирна и променити перспективу јер видите различите ствари – небо, дрвеће, природу, итд.

Фото:Депозит

Такође, шетња напољу подиже вашу енергију због температуре чак и ако је вруће напољу, то буди буди тело.

Пустите неку енергичну музику

Слушање живахне музике ујутро могло би вам дати мало снаге у вашем кораку, а посебно ако то радите док вежбате.

Музика високог темпа који износи око 170 откуцаја срца у минути може побољшати расположење прије вежбања, смањити перцепцију бола и умора током тренинга и побољшати перформансе и издржљивост, према студијама из 2020. године.

Нисте сигурни колико је то брзо? На пример Еминемова “Лосе Yоурселф” има 171 откуцај у минути, док Јаy З-јева “Емпире Стате оф Минд” има 173, а Беyонцеина “Наугхтy Гирл” 199 откуцаја.

Хидратација

Након ноћног сна, вашем телу недостаје хидратација, што је “важно за многе функције мозга и тела”, рекао је Фаррелл Аллен, амерички нутриционист, за ЦНН.

Када ваши органи – као што су бубрези – морају функционисати у недовољно хидрираном окружењу, постоји већа “цена” енергије, према истраживању из 2011. године.

Испробајте ароматерапију

Ароматерапија – употреба екстракта ароматичних биљака и етеричних уља за терапеутске инхалације, масаже или купке – може функционисати и за разбуђивање за неке људе, рекао је Фаррелл Аллен.

Такође, препоручује да само промените сапун: “Истуширајте се са средством за прање тела које даје енергију као што су цитруси”.

Објаснио је и да кафу можете унети у свој живот кроз друге производе, као што су они за прање тела.

Здраве грицкалице

Оброк направљен од протеина, здравих масти и сложених извора угљикохидрата богатих влакнима ослобађа шећер у крв спорије, подржавајући дуготрајнију енергију.

Неки од примера здравог оброка укључују јаја, свежи сир, авокадо преко интегралног тоста, пудинг од смеђе риже са циметом и орасима, салате које садрже парадајз, маслине, краставац и фету итд.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas