Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРОЛЕЋЕ

Стижу алергије и умор, али и витамин Д: Једну ствар морате урадити на ПРОЛЕЋЕ

Пролеће је време када се све буди од природе до болести...

1616403211_Depositphotos_207681128_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Ни једна зима не која траје заувек, нити пролеће прескаче свој ред - записао је Хал Борланд, амерички новинар и природњак. И да, прошла је и ова зима. Стигло нам је пролеће.

Прочитајте још: Помоћу прашка за пециво ослободите се проблема масне косе

Можда није најбезбрижније, али хајде да бар мало покушамо да му се радујемо и да научимо или се подсетимо неких занимљивости у вези са њим.

  • Почетак пролећа је крај хибернације не само медведа, већ и веверица, јежева, шишмиша...
  • Познато нам је да се птице враћају у наше крајеве, али не и да птићи уче да певају баш у пролеће.
  • Са цветањем природе, долазе и неизбежне алергије, а процењује се да од њих пати сваки пети становник света.
  • У овом периоду је могућ и пролећни умор - јер нам је тешко да се навикнемо на промену сата, али и пролећно "лудило" - зато што са вишом температуром долази до дилетације, ширења крвних судова и хлађења тела, па нам се чини да имамо више енергије.
  • Једна од најчешћих препорука стручњака је да кренемо у пролећно чишћење организма, али и простора у којем боравимо. То значи да пролеће позива да смањимо тешку храну и да се "пребацимо" на воће и поврће, као и да склонимо зимску гардеробу и да се решимо ствари које су нам вишак.
  • Са пролећем добијамо прилику да се више "хранимо" витамином Д и да се зарад здравља и бољег расположења напајамо њиме шетњом, вожњом бицикла или вежбањем на отвореном.
  • На пролеће се саде биљке, а то није само физичка, већ и ментална благодет. Размишљајте о посађеној цвећки или воћки као о унутрашњем задовољству нечим што је само ваше.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas