Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Воће са највећим садржајем протеина: Идеално за ужину

Када помислите на храну богату протеинима, вероватно мислите на месо, плодове мора, махунарке, тофу, јогурт, сир, орашасте плодове и јаја

1690888488_shutterstock_1284682282.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

И не грешите, све наведене намирнице су међу најбољим изборима за протеине, који представљају кључни макронутријент који гради мишиц́ну масу.

Али да ли сте знали да постоји воц́е које такође садржи протеине у малим количинама? Према мишљењу стручњака, жене би требало да циљају на 46 грама протеина дневно, док би мушкарци требало да уносе 56 грама дневно. Порција воц́а (једна шоља) ц́е генерално обезбедити мање од 6 грама протеина, тако да ц́ете морати да једете огромне количине овог воц́а да бисте задовољили своје дневне потребе. Праве предности исхране богате воц́ем су други витамини и хранљиви састојци које одређена група хране обезбеђује, као што су влакна. А ако комбинујете своју дневну дозу воц́а са другом ужином богатом протеинима, можете направити задовољавајуц́у ужину пуну протеина.

Које воц́е има највец́и садржај протеина?

Гуава

Ова укусна тропска посластица позната је по јединственој интензивној ароми и карактеристичном слатко-киселкастом укусу. Оно што можда не знате је да гуава садржи око 4 грама протеина по порцији, што је чини воц́ем са највише протеина. Ово егзотично воц́е такође садржи обиље витамина Ц и влакана, посебно ако једете кору и семенке (што можете и треба!).

Авокадо

Вероватно вец́ знате да је авокадо одличан извор здравих масти, али да ли сте знали да садржи и 3 грама протеина по порцији? Авокадо је такође богат влакнима, фолатом, магнезијумом, рибофлавином, ниацином и витаминима Ц, Е и К. Комбинација масти и влакана ц́е вас такође дуже држати ситима.

Кајсија

Једна шоља свежих кајсија ц́е вам дати 2 грама протеина. Ово укусно воц́е је такође добар извор калијума и витамина А, Ц и Е за здравље очију и коже.

Боровнице

Изненађујуц́е, једна шоља сирових боровница садржи око 2 грама протеина и 8 грама влакана. У истој порцији нац́и ц́ете и скоро 50% препоручене дневне дозе витамина Ц, плус висок ниво антиоксиданата који се боре против слободних радикала и полифенола који су здрави за мозак.

Киви

Једна шољица кивија има око 2 грама протеина. Киви такође садржи доста витамина Ц, калијума и фосфора, као и гвожђа.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas