Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Волите да једете бели лук? Нутрициониста открива када је његово дејство НАЈЈАЧЕ

Нутриционисткиња открила сва лековита својства белог лука

1645029499_beli-luk.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Бранка Мирковић, један је од наших најпознатијих нутрициониста, а гостујући на телевизији Прва, пткрила је и сва лековита својства једне од најомиљенијих намирница.

Никако не бацајте љуске од црног и белог лука

 - Не бацајте љуске, оне имају вредност за респираторне органе и угрушке. Ако желите бели лук да ставите у неко јело или супу, згњечите га са све љуском и убаците га. Или цео лук са кором испеците у рерни, истисните га као пасту, то је све хранљиво -  рекла је она. Тако припремљен бели лук свако можете да једе, неће сметати желуцу - каже Бранка Мирковић и додаје:

Прочитајте још: УЉЕ ОД ЦИМЕТА: Смањује нападе глади и јача имунитет!

- Ово се односи и на црни, и на бели лук. Црни узмите неољуштен, избоцкајте га виљушком и скувајте у супи, добићете супу од луковине. Одличан је за имунитет, и то не да једете бели лук као чен, него сецкајте и додајте у храну. Цела Француска и Италија миришу на бели лук, никоме то не смета. Обично људи нарендају бели лук у уље, па мало лимуна и онда то користе на кашичицу, али боље је уносити га уз храну".

На питање да ли је сирови бели лук здравији у оносу на термичку обраду и да ли због ње губи својства, нутриционисткиња каже:

 - Не, он неће изгубити својства, али многим људима смета бели лук када је свеж. Овако обрађен може свако да га једе. У нашој кухињи постоје печене паприке и друге салате, додајте га у храну слободно -  рекла је она и додаје да бели лук смеју да једу чак и оне особе које имају низак крвни притисак:

Прочитајте још: ЧИА СЕМЕ: Постоји преко хиљаду године, а дејства овог семена НА ОРГАНИЗАМ СУ НЕПРОЦЕЊИВА

 - Ако вас мучи притисак, посолите га мало, попијте воду и притисак ће се подићи. Код варења смета само зелени део који се налази у срцу чена, засеците га и извадите то зелено перце, онда може свако да га једе - додала је и напоменула да је пире од белог лука веома здрав.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas