· · Коментари: 0

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА СЛАНИНУ! Осим што НЕ ГОЈИ, ево ЗАШТО сваки дан ТРЕБА ПОЈЕСТИ бар један комад

Безбеднија од угљених хидрата када је реч о килажи!

1630049651_slanina.jpg
Фото: Депозит

Спадате ли у категорију људи који увек пазе шта ће ставити у уста и избегавају сланину или неко друго масно месо? Од сада не морате толико да се бринете, студије су показале да морски плодови садрже више холестерола од сланине и да она може бити и велики савезник током дијете. 

У сланини има само 2 одсто лоших незасићених масти, а мононезасићених масних киселина има три пута више него што их има у морским плодовима.

У наставку вам нудимо неколико теорија зашто би било добро да често једете сланину.

Уопште нема угљених хидрата, што је добро јер заправо они дебљају, а не масти. Погрешно је мишљење и да угљени хидрати дају енергију организму, а истина је заправо да су масти за то такође заслужне.

Богата је протеинима, који је иначе кључан састојак за одржавање велике количине енергије, а битан је и за косу, нокте и кожу. 

Одлична је у борби против мамурлука.

Пружа осећај ситости. Сланина садржи висок ниво засићених масти, па ћете дуже бити сити него када бисте јели угљене хидрате.

Богата је витамином Б, заслужног за јачање имунитета. Садржи 65 одсто дневног уноса тиамина, 47 одсто ниацина (витамин Б3) и по 38 одсто витамина Б12 и цинка. Дакле, заборавите разне мулитвитамине и посегните за сланином. 

Врло је једноставна за припрему. Уколико волите пржену, можете је чак и у микроталасној пећници направити.

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.