· · Коментари: 0
КОРИСНО

Заборавите на ЛЕПЕЗЕ: Како да се током врелих дана РАСХЛАДИТЕ док радите код куће

Клима уређаји још увек су ѕабрањени због епидемије корона вируса

1593163437_Depositphotos_4771673_s-2019.jpg
Фото: Депозит фото

Епидемија корона вируса је и даље у току, а клима уређаји су још увек су забрањени као један од превентивних мера заштите од ковида 19. Већина људи и даље ради од куће, а како нам је лето увелико стигло и температуре су све више издвојили смо неколико савета за вас како да се расхладите у свом дому током радног дана, а лепеза вам неће бити потребна.

Прочитајте још: Мислите да СМРДИ? Ова биљка је најбољи БОРАЦ против КРПЕЉА

1. Обуците се комфорно

Пошто радите од куће нема потребе да се облачите елегантно. Обуците одећу у којој се осећате најпријатније и комфорно, а чарапе свакако прескочите. 

2. Отворите прозоре

Прозоре отворите широм, али како би спречили топлоту да уђе, заклоните сунце завесама. На овај начин ваздух ће вам улазити у просторије, али топлота сунца остаће на другој страни завесе.

3. Пијте пуно воде

Током врелих дана знојимо се чешће, па је зато важно да се хидрирамо све време. Пијте пуно воде преко дана, а нека вам флашица са драгоценом течношћу увек буде при руци.

Фото: Депозит

4. Једите више салате

Како би се током дана још више уносили воде у организам, претежно једите салате. На месо заборавите, јер сагоревање месних производа утиче на повећање топлоте у организму.

Прочитајте још: Марина РАЗБИЛА МИТ о јабуци: Да ли је корисна као и ПРАЊЕ ЗУБА? Ово је ИСТИНА!

5. Не купујте лепезу

Заборавите на лепезе пошто ничему не служе. Само гурају топли ваздух унаоколо и не помажу довољно. Уместо тога заледите неку флашу са водом, ставите је испред вас и онда машите лепезом.

6. Будите напољу 

Током пријатних летњих дана на моменте седите у хладу ваше баште или оближњег парка.

7. Промените радне сате

Ако је ваш шеф толерантан и не морате да радите од куће у континуитету осам сати дневно, гледајте да не радите баш док је највећа врућина. Почните раније да са радом, на пример од 6.00, а паузу направите када сунце баш упекне.

Прочитајте још: Доктори једној групи пацијената преписали СМЕХ, а другој ЛЕКОВЕ: Резултат НЕВЕРОВАТАН

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.