· · Коментари: 0
савети

Четири једноставна начина да убрзате метаболизам: Без гладовања и одрациња од чоколаде

Доведите линију у ред на најједноставнији начин

1647683437_chocolate-gf2efc3b54_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

Изгладњивање ради бржег мршављења није решење и често даје супротан резултат. Најбољи начин да се решите вишка масних наслага јесте да убрзате метаболизам. Када ваш организам брзо прерађује храну, масноћа ће се спорије накупљати. Четири савета могу да помогну да убрзате метаболизам и уопште вам неће пасти тешко!

1. Црна чоколада

Нека истраживања показују да чоколада са високим садржајем какаа (70%) убрзава метаболизам, али и помаже у борби са стресом. Наравно треба водити рачуна о количини - препоручује се 40 грама дневно и већ после друге недеље би требало ваш метаболизам да се убрза!

2. Дубоко дисање

Можда до сада нисте чули за овај савет, али дубоко дисање пођеднако је важно за мршављење као и исхрана. Објашњење је врло једноставно: што дубље дишете, осигуравате да у ваш организам уђе више кисеоника што доводи до активнијег процеса претварања хране у енергију.

Прочитајте још: Ако сте алергични на ГЛУТЕН обрадите пажњу на ове намирнице: Какву храну би требало да купујете?

3. Испијање хладне воде

Све више можете чути о томе да ако попијете чашу воде око 30 минута пре оброка, јешћете мање. Али, постоје мишљења да, ако пијете хладну воду из фрижидера пре јела, ефекат ће се удвостручити. Када унесете хладну воду, тело ће утрошити енергију да би је угрејало. Уколико сте прехлађени, имате проблема са крајницима или других проблема са грлом онда се не препоручује.

4. Лагана храна пре спавања

Иако постоји неписано правило да не треба конзумирати храну непосредно пре одласка у кревет, научници са Универзитета Флорида дошли су до закључка да лаганија храна пред спавање може додатно подстакнути ваш метаболизам преко ноћи. Рецимо шоља млека са циметом, мало орашастих плодова или јабука били би сјајан избор.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.