· · Komentari: 0
saveti

Četiri jednostavna načina da ubrzate metabolizam: Bez gladovanja i odracinja od čokolade

Dovedite liniju u red na najjednostavniji način

1647683437_chocolate-gf2efc3b54_1280.jpg
Foto: Pixabay

Izgladnjivanje radi bržeg mršavljenja nije rešenje i često daje suprotan rezultat. Najbolji način da se rešite viška masnih naslaga jeste da ubrzate metabolizam. Kada vaš organizam brzo prerađuje hranu, masnoća će se sporije nakupljati. Četiri saveta mogu da pomognu da ubrzate metabolizam i uopšte vam neće pasti teško!

1. Crna čokolada

Neka istraživanja pokazuju da čokolada sa visokim sadržajem kakaa (70%) ubrzava metabolizam, ali i pomaže u borbi sa stresom. Naravno treba voditi računa o količini - preporučuje se 40 grama dnevno i već posle druge nedelje bi trebalo vaš metabolizam da se ubrza!

2. Duboko disanje

Možda do sada niste čuli za ovaj savet, ali duboko disanje pođednako je važno za mršavljenje kao i ishrana. Objašnjenje je vrlo jednostavno: što dublje dišete, osiguravate da u vaš organizam uđe više kiseonika što dovodi do aktivnijeg procesa pretvaranja hrane u energiju.

Pročitajte još: Ako ste alergični na GLUTEN obradite pažnju na ove namirnice: Kakvu hranu bi trebalo da kupujete?

3. Ispijanje hladne vode

Sve više možete čuti o tome da ako popijete čašu vode oko 30 minuta pre obroka, ješćete manje. Ali, postoje mišljenja da, ako pijete hladnu vodu iz frižidera pre jela, efekat će se udvostručiti. Kada unesete hladnu vodu, telo će utrošiti energiju da bi je ugrejalo. Ukoliko ste prehlađeni, imate problema sa krajnicima ili drugih problema sa grlom onda se ne preporučuje.

4. Lagana hrana pre spavanja

Iako postoji nepisano pravilo da ne treba konzumirati hranu neposredno pre odlaska u krevet, naučnici sa Univerziteta Florida došli su do zaključka da laganija hrana pred spavanje može dodatno podstaknuti vaš metabolizam preko noći. Recimo šolja mleka sa cimetom, malo orašastih plodova ili jabuka bili bi sjajan izbor.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.