Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТЕСТОСТЕРОН

Када га ИМА мушкарац је САМОУВЕРЕН, а после 40. године све креће НИЗБРДО

Метафорички речено, тестостерон је истовремено краљ хормона и хормон краљева. Зашто?

1595942066_Depositphotos_75807847_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Зашто и шта суштински тестостерон значи да завређује толику пажњу, објашњава ендокринолог професор др Светлана Вујовић из Института за ендокринологију Медицинског факултета у Београду, члан Светског борда и председник српског Удружења за инволутивни хипоандрогенизам.

Прочитајте још: Знате ли када мушкарци највише уживају у сексу? Дајемо вам ОДГОВОР на то питање

Постоје изузеци
Постоје изузеци међу мушкарцима, који и у позним годинама имају довољно тестостерона - објашњава др Вујовић.

- Изузетно је важан у домену сексуалности, али и у целокупном здрављу, јер се под његовим утицајем мушкарац осећа јаким, снажним, самоувереним, а и срце ради како ваља - каже др Вујовић.

Тетсостерон је оптималан до 40. године, али...

Ово су неке од карактеристика када је ниво тестостерона оптималан. Међутим, то је до 40. године. После тога стање се полако мења, јер ниво тестостерона годишње опада за један проценат.

Када га има осећа се моћно и снажно Фото: Депозитфото

Умор, лош сан, дебљина...
Тестостерон пада када код мушкараца почну да се јављају симптоми који раније нису били посебно приметни: умор, малаксалост, поремећен сан често праћен кошмарима, благо презнојавање, пораст телесне тежине без  посебног разлога...

Да би знао шта му се дешава уколико има тегоба у ма ком смислу, мушкарац са 50 и више година требало би прегледом провери количину тестостерона. Ово је веома важно, јер процене указују на то да у Србији око 170.000 мушкараца пати од мањка тестостерона.

У Србији 170.000 мушкараца има мањак тестостерона!

Мушки хипогонадизам, односно стање услед мањка или недостатка овог хормона, настаје постепено и није болно. Значајно утиче на здравље, јер полни хормони делују на срце, мозак, кости, полне жлезде.

Прочитајте још: СЕКС без обавеза? Прочитајте које замке вребају ПРИЈАТЕЉСТВО са ПОВЛАСТИЦАМА

Хормони Фото: Депозит

Више од 50 одсто проблема у сексуалној сфери су узроковани мањком тестостерона, али и болести срца. Прегледом крвних судова пениса мушкарца од 45 година може да се установи у каквом је стању срце.

Прегледом крвних судова пениса може да се установи у каквом је стању мушко срце!

- Низак ниво тестостерона утиче и на појаву дијабетеса типа 2 и метаболичког синдрома, што су показала испитивања мушкараца од 42. до 60. године, а болест напредује лагано, без симптома, а онда се јаве прекомерна жеђ, појачано мокрење, умор, замагљен вид и губитак тежине - каже др Вујовић.

Мењају се десни, погоршава вид, јавља свраб по кожи...

Долази и до тешких промена на деснима, погоршава се вид, а јављају се и свраб по кожи, импотенција...

Сексуална немоћ
Главни разлог за долазак мушкараца код лекара је сексуална немоћ. За мушкарце оваква ситуација може бити озбиљан проблем, који води у депресију и губитак виталности.

- Мушкарци углавном не знају шта се дешава, па болести и не доводе у везу с тестостероном и код лекара долазе тек када им опадне сексуална функција - објашњава др Вујовић.

Прочитајте још: Жене, није ПРОБЛЕМ у вама! Ево који МУШКАРЦИ уживају гледајући ПОРНО ФИЛМОВЕ

Ако се установи да је настала депресија због недостатка тестостерона, болест се не лечи антидепресивима већ тестостеронском терапијом. Такви пацијенти постају опет динамични, дружељубиви и боље се осећају.

Хормонски ад има 15% мушкараца већ са 40!

Хормонски пад није увек карактеристичан само за мушкарце из друге половине животне доби. У свету се 15 одсто мушкараца са овим проблемом среће већ после 40. године.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas