Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КИЛОГРАМИ

Нова ера у лечењу гојазности: Таблета од којег се губи 15 килограма

Велико међународно истраживање открило је да је лек семаглутид који смањује апетит неким људима помогао да изгубе више од једне петине телесне тежине.

1615276762_VagaDepoz.png
Фото: Депозитфото
Oglas

Учесници истраживања су једном седмично примали инјекције лека, а и добијали су савете за вежбање и исхрану. Студија, у којој је учествовало готово 2.000 особа, показала је да су испитаници током 15 месеци праћења, у просеку, изгубили 15 килограма.

Прочитајте још: Уђите у нову радну недељу одморни и НАСПАВАНИ! Три чаја за ЛАКУ НОЋ (РЕЦЕПТ)

Због оваквих резултата научници који су спровели ову студију кажу да би она могла да означи почетак нове ере у борби против гојазности, а рекли су и да је у припреми још терапијских решења. Једна од испитаница у овом истраживању успела је да изгуби чак 28 килограма, односно више од петине тежине. Она је истакла да је лек семаглутид променио њен живот и приступ храни. Ипак, када је, како је рекла, престала да га пије, апетит јој се врати на старо.

Шећер типа 2
Неке особе које болују од шећерне болести типа 2 већ користе семаглутид, али у истраживању са гојазнима, он је даван у већим дозама од уобичајених које примају дијабетичари.
Лек семаглутид је људима променио живот и приступ грани!

Лек семаглутид функционише тако што преузме контролу над апетитом особе и имитира хормон GLP1 који се лучи након јела. Неки учесници истраживања добили су семаглутид, а други су добили плацебо. Сви су добили савете о томе како се здравије хранити.

Од сематида се губи у просеку 15 килограма!

Резултат је био такав да су особе које су примиле семаглутид у просеку изгубиле 15 килограма, док су особе које су примиле плацебо изгубиле у просеку 2,6 килограма.

Прочитајте још: УБИЦА ОТРОВА и чудотворни лек из ШУМЕ! Ево зашто је СРЕМУШ највећа благодет пролећа пред нама (РЕЦЕПТ)

Семаглутид ће се ускоро послати на одобрење регулаторним агенцијама. Очекује се да ће га као терапију прво прописивати специјализоване клинике, а да ће тек касније постати нашироко доступан. Иначе, овај медикамент је код неких учесника истраживања изазвао одређене нуспојаве попут мучнине, дијареје, повраћања и затвора. Тренутно се спроводе петогодишње студије које ће открити може ли губитак килограма помоћу овог лека бити дугорочно одржив.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas