· · Komentari: 0
KILOGRAMI

Nova era u lečenju gojaznosti: Tableta od kojeg se gubi 15 kilograma

Veliko međunarodno istraživanje otkrilo je da je lek semaglutid koji smanjuje apetit nekim ljudima pomogao da izgube više od jedne petine telesne težine.

1615276762_VagaDepoz.png
Foto: Depozitfoto

Učesnici istraživanja su jednom sedmično primali injekcije leka, a i dobijali su savete za vežbanje i ishranu. Studija, u kojoj je učestvovalo gotovo 2.000 osoba, pokazala je da su ispitanici tokom 15 meseci praćenja, u proseku, izgubili 15 kilograma.

Pročitajte još: Uđite u novu radnu nedelju odmorni i NASPAVANI! Tri čaja za LAKU NOĆ (RECEPT)

Zbog ovakvih rezultata naučnici koji su sproveli ovu studiju kažu da bi ona mogla da označi početak nove ere u borbi protiv gojaznosti, a rekli su i da je u pripremi još terapijskih rešenja. Jedna od ispitanica u ovom istraživanju uspela je da izgubi čak 28 kilograma, odnosno više od petine težine. Ona je istakla da je lek semaglutid promenio njen život i pristup hrani. Ipak, kada je, kako je rekla, prestala da ga pije, apetit joj se vrati na staro.

Šećer tipa 2
Neke osobe koje boluju od šećerne bolesti tipa 2 već koriste semaglutid, ali u istraživanju sa gojaznima, on je davan u većim dozama od uobičajenih koje primaju dijabetičari.
Lek semaglutid je ljudima promenio život i pristup grani!

Lek semaglutid funkcioniše tako što preuzme kontrolu nad apetitom osobe i imitira hormon GLP1 koji se luči nakon jela. Neki učesnici istraživanja dobili su semaglutid, a drugi su dobili placebo. Svi su dobili savete o tome kako se zdravije hraniti.

Od sematida se gubi u proseku 15 kilograma!

Rezultat je bio takav da su osobe koje su primile semaglutid u proseku izgubile 15 kilograma, dok su osobe koje su primile placebo izgubile u proseku 2,6 kilograma.

Pročitajte još: UBICA OTROVA i čudotvorni lek iz ŠUME! Evo zašto je SREMUŠ najveća blagodet proleća pred nama (RECEPT)

Semaglutid će se uskoro poslati na odobrenje regulatornim agencijama. Očekuje se da će ga kao terapiju prvo propisivati specijalizovane klinike, a da će tek kasnije postati naširoko dostupan. Inače, ovaj medikament je kod nekih učesnika istraživanja izazvao određene nuspojave poput mučnine, dijareje, povraćanja i zatvora. Trenutno se sprovode petogodišnje studije koje će otkriti može li gubitak kilograma pomoću ovog leka biti dugoročno održiv.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.