Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Симптоми који могу указивати да сте и ви МЕТЕОРОПАТА: Како препознати проблем и изборити се са њим?

Све више људи реагује на промене времена, без обзира на године. Некада нисмо свесни да и нас погађа

1648656347_desperate-gbac6b1ac6_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Променљиво време и нагле температурне разлике посебно су карактеристичне у овом периоду, када нас напушта зима и долази лепше време.

Главобоље, мучнина, вртоглавице, реуматско болови, несвестице, мигрене - ове симптоме може да изазове мноштво узрока, али уколико приметите да вам се најчешће јављају кад се нагло промени време и температура - највероватније спадате у метеоропате.

Поред ових симптома, умор, слаба концентрација, појачана жеља за спавањем, промене распложења, пробеми са несаницом једни су од чешћих симптома метеоропатије.

Прочиитајте још: Очистите организам: Направите прави ДЕТОКС напитак од само четири састојка

Метеоропатија некада је била чешћа код људи у зрелијим годинама. Али данас она све више погађа и млађе особе. Ово стање може задесити и здраве особе, најчешће у виду умора, промене расположења, слабости итд. Међутим, од ње чешће пате хронични болесници, нпр. срчани болесници, пацијенти са високим крвним притиском, плућни болесници и остали.

Који све симптоми могу указивати да сте метеоропата?

1. Главобоље и мигрене - Када после топлијих дана, дође до наглог захлађења то може да проузрукује сужавање крвних судова у мозгу, а то даље може смањити доток крви у мозак. Може доћи и до поремећаја хемијске равнотеже у организму. Ове симптоме можете ублажити лековима.

2. Сува кожа - Хладније време које је за нама, вероватно је оставило последице у виду суве и испуцале коже. Нагле температурне разлике, промене атмосферског притиска и слично, такође могу негативно да се одразе на еластичност и хидрираност коже. Зато се препоручује да одрадите пилинге око 2 пута недељно и користите креме за интензивнију хидратацију.

3. Промене расположења и мањак енергије - Још једна од могућих негативних последица неумерене промене климе јесте и мања производња хормона среће, серотонина. Зато се препоручује да више времена проводите напољу и да се чешће бавите умереним физичким активностима.

Прочитајте још: 30. Март: "Светски дан борбе против биполарног поремећаја!" Многе ПОЗНАТЕ ЛИЧНОСТИ ЈЕ ИМАЈУ, а ево шта нисте знали о овој болести

4. Проблеми са дисањем -  Одговор на питање зашто се баш ово догађа јесте следећи: изненадне промене неке компоненте времена (температуре, влажности, притиска) могу да изазову грчење дисајних органа. Уколико се позабавите техникама правилног дисања, можете умањити овај проблем.

5. Болови у зглобовима и мишићима - Нагло смењивање температуре и влажности ваздуха може пореметити нормалну контракцију и рад мишића, лигамената и везивног ткива. У таквим ситуацијама се препоручују кретање и вежбање. Редовна физичка активност може спречити и добијање на тежини, а вишак килограма несумњиво ствара додатан притисак на зглобове и мишиће.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas