Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
нега косе

Маска за косу од БАНАНЕ: Поспешује раст косе и помаже у уклањању перути (РЕЦЕПТ)

Банана је сјајан савезник у одржавању ваше косе здравом, сјајном и бујном

1647435546_profimedia-0013753284.jpg
Фото: профимедиа
Oglas

О хранљивости банане написани су бројни чланци, али мало њих зна да је ово воће савршен избор и за косу. Наиме, банана садржи  витамин Б6, витамин Ц, магнезијум, бакар, манган, калијум и друге елементе који су неопходни када је у питању здравље и лепота наше косе. Оно што банане чини још учинковитијим јесте силицијум диоксид, а изузетна антимикробна дејства могу знатно помоћи у уклањању перути и других проблема са кожом главе.

1. Ефикасност у уклањању перути

Вода и хранљиве материје којима обилују банане дубински хидрира кожу, смањујући свраб и сувоћу. Управо због силицијум диоксида и витамина које садржи, као и захваљујући антибактеријским својствима, изузетно је ефикасна у уклањању перути. Осим перути, може ублажити и остале иритације коже главе.

Прочитајте још: Маска за лице ОД ПИРИНЧА: Прави се лако, а враћа сјај и затеже кожу (РЕЦЕПТ)

2. Поспешивање раста

Висока концентрација антиоксиданата у банани ојачава фоликулу длаке, али и сам одбрамбени систем косе и коже главе. Наношењем маске од банане ваша коса ће бити јача, отпорнија и брже ће расти. Банана садржи силицијум који  подстиче стварање колагена и чини косу меком, јаком и пуном волумена. Осим тога, силицијум ће помоћи да се ослоборите вишка електрицитета!

Како да направите сами маску од банане?

Банана у комбинацији са маслиновим уљем пружа потпуну хидратацију и  храни сваку длаку на глави. Ово је идеалан рецепт за природни балзам који можете користити редовно.

Потребно је:

  • ољуштена банана
  • две кашике маслиновог уља

Прочитајте још: РЕЧ ЛЕКАРА: Како да сачувате бебу од алергија и ојачате њен имуни систем

Изблендајте банану и додајте маслиново уље док не добијете хомогену смесу. Потом, косу поделите на праменове и уз помоћ четке за фарбање нанесите смесу. Када сте сигурни да сте прекрили целу површину, умотајте косу у пунђу и оставите да одстоји 30 минута. Након тога исперите косу и наставите са уобичајеним прањем, али се ппотрудите да користите шампон без сулфата, како би учинак маске био што већи.

Бонус видео:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas