Oglas
· · Komentari: 0
nega kose

Maska za kosu od BANANE: Pospešuje rast kose i pomaže u uklanjanju peruti (RECEPT)

Banana je sjajan saveznik u održavanju vaše kose zdravom, sjajnom i bujnom

1647435546_profimedia-0013753284.jpg
Foto: profimedia
Oglas

O hranljivosti banane napisani su brojni članci, ali malo njih zna da je ovo voće savršen izbor i za kosu. Naime, banana sadrži  vitamin B6, vitamin C, magnezijum, bakar, mangan, kalijum i druge elemente koji su neophodni kada je u pitanju zdravlje i lepota naše kose. Ono što banane čini još učinkovitijim jeste silicijum dioksid, a izuzetna antimikrobna dejstva mogu znatno pomoći u uklanjanju peruti i drugih problema sa kožom glave.

1. Efikasnost u uklanjanju peruti

Voda i hranljive materije kojima obiluju banane dubinski hidrira kožu, smanjujući svrab i suvoću. Upravo zbog silicijum dioksida i vitamina koje sadrži, kao i zahvaljujući antibakterijskim svojstvima, izuzetno je efikasna u uklanjanju peruti. Osim peruti, može ublažiti i ostale iritacije kože glave.

Pročitajte još: Maska za lice OD PIRINČA: Pravi se lako, a vraća sjaj i zateže kožu (RECEPT)

2. Pospešivanje rasta

Visoka koncentracija antioksidanata u banani ojačava folikulu dlake, ali i sam odbrambeni sistem kose i kože glave. Nanošenjem maske od banane vaša kosa će biti jača, otpornija i brže će rasti. Banana sadrži silicijum koji  podstiče stvaranje kolagena i čini kosu mekom, jakom i punom volumena. Osim toga, silicijum će pomoći da se osloborite viška elektriciteta!

Kako da napravite sami masku od banane?

Banana u kombinaciji sa maslinovim uljem pruža potpunu hidrataciju i  hrani svaku dlaku na glavi. Ovo je idealan recept za prirodni balzam koji možete koristiti redovno.

Potrebno je:

  • oljuštena banana
  • dve kašike maslinovog ulja

Pročitajte još: REČ LEKARA: Kako da sačuvate bebu od alergija i ojačate njen imuni sistem

Izblendajte bananu i dodajte maslinovo ulje dok ne dobijete homogenu smesu. Potom, kosu podelite na pramenove i uz pomoć četke za farbanje nanesite smesu. Kada ste sigurni da ste prekrili celu površinu, umotajte kosu u punđu i ostavite da odstoji 30 minuta. Nakon toga isperite kosu i nastavite sa uobičajenim pranjem, ali se ppotrudite da koristite šampon bez sulfata, kako bi učinak maske bio što veći.

Bonus video:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas