Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПРВЕ ШЕТЊЕ И ПРВИ ПРЕГЛЕДИ – ПОСЕБНИ ТРЕНУЦИ СВАКОГ РОДИТЕЉА

Битни и дирљиви тренуци, поједини сматрају и најлепши у животу, јесу управо шетње са бебом, први одлазак у парк, крај реке, боравак на сунцу.

1656418175_setnja.jpg
Фото: унспласх.цом
Oglas

Једнако важни и емотивни јесу и прегледи, које родитељи дочекују с уобичајеном стрепњом.

ШЕТЊОМ ДО ВИТАМИНА Д3

Док новорођенче опажа свет, ствара прве слике и упија звуке, изузетно је важно да се побринемо да редовно и правилно спава, једе и уноси витамине како би се и правилно развило. И поред свих других, важно је водити рачуна о уносу витамина Д3, који је код малишана изузетно битан ради функционисања органа и мишића, укључујући и срчани, те хормона, потом регенерације коже, али и очвршћивање костију, односно да не би дошло до рахитиса.
Витамин Д3, генерално, доприноси имуносистему и нужно је да га најмлађи уносе у организам, а то се може постићи на више начина: исхраном, посебно преко морске рибе и млечних производа, излагањем сунцу и додавањем одговарајућих суплемената у исхрану. Уобичајено се комбинују сва три начина како би дете добила оптималну количину витамина Д3. Отуда је и боравак на сунцу, односно шетња изузетно благотворна за здравље малишана.

ВАЖАН ЈЕ И ИЗБОР КОЛИЦА ЗА БЕБЕ

Да би шетња била удобна и пријатна, како за дете, тако и за родитеља, битно је и да колица за бебу буду брижљиво одабрана. Постоји прегршт модела, боја, дезена, разликују се материјали, брендови цене, али је најбитније да она својим обликом, тежином и величином буду подесна. Наиме, важно је сагледати колико ће се времена проводити напољу, какав је терен по којим ће она ићи – асфалт, калдрма, брдовит терен, потом да ли живите у кући или стану, имате ли лифт. Услед начина употребе важна је и тежина, иако лакша колица за бебе могу бити и нестабилнија. 
Важне су и димензије, као и то да ли имамо место за одлагање, да ли њима може лако да се манипулише, услед чега је важно да ли су трочкаши или четвороточкаши, какве су ручке. Наравно, при избору колица за бебе битно је да ли се седишта окрећу, као и да ли има све додатне, помоћне елементе. Дакле, она треба беби да обезбеде мир, да у њима буде сигурна, а нама лако управљање.

ИЗАБЕРИ ПОЛИКЛИНИКУ У БЕОГРАДУ

Обавезан део неге новорођенчета јесте и одлазак на редовне контроле. И то су чак мали ритуали за породицу, који су изузетно важни и емотивни. Отуда је битно и да место прегледа буде удобно и поуздано, где ћемо пронаћи одговоре на сва своја питања и недоумице, на ком ћемо добити потребну здравствену заштиту, корисне савете и смернице. 

Добрим избором поликлинике учинићемо врло важан корак, те ћемо на сваку идућу контролу ићи са мање стреса. Најбитније је да изабрана поликлиника буде место које родитељима улива поверење. Тако да, пажљиво бирај поликлинику у Београду како би била твој највернији савезник у одгајању детета.

Напослетку, за правилан раст и развој новорођенчета важно је да му пружамо сву потребну љубав и негу, а на том путу су нам неизоставне редовне шетње и контроле. Каткада су и наше одлуке врло важне, баш као што је избор колица за бебе или поликлинике. Зато – бирај пажљиво!

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas