· · Komentari: 0
LICE

POSTOJI JEDNA PREDNOST: Evo zašto bi trebalo da volite svoje OKRUGLO LICE

Istraživanje objavljeno u "Journal of Neuroscience".

1605023552_Depositphotos_67248391_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Većina žena okruglog lica celog života pokušava da ga vizualno izduži makeup trikovima. Ali istraživanje koje je nedavno objavljeno u "Journal of Neuroscience" moglo bi da vas natera da to prestanete da radite.

Ovo istraživanje kaže kako je upravo ljudima okruglog lica lakše verovati, jer njihovo lice ukazuje poverenje. Upravo lica sa zaobljenim obrazima i visokim obrvama ulivaju najviše poverenja, dok je potpuno suprotna situacija sa osobama spuštenih, "namrgođenih" obrva i utonulih obraza.

Pročitajte još: Sve što treba da znate o MASKAMA ZA LICE

Budući da prvi utisak znači mnogo, a ovo istraživanje smatra kako su potrebne svega 33 milisekunde da naš mozak odluči možemo li nekome da verujemo, dobro je znati da od okruglih crta lica možemo imati koristi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.