· · Komentari: 0
PAŽLJIVO

Ovo su razlozi zbog kojih NE GUBITE kilograme posle porođaja

Gubitak kilograma će ženi vratiti samo pouzdanje, poboljšati vitalnost i zdravlje.

1606998671_Depositphotos_10552963_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Neke studije su pokazale da je potrebno najmanje devet meseci da bi se žensko telo vratilo na težinu pre porođaja.

1. Mnogo zdravih namirnica

Iako su zdrave namirnice najvažnije, pogotovo kad dojite, imajte na umu da i zdrava hrana sadrži kalorije. Namirnice koje sadrže zdrave masnoće poput orašastih plodova, braon pirinča je hrana koja daje energiju i odlične su za mame. Ali ako ih konzumirate previše one će se pretvoriti u masne naslage.

Pročitajte još: Promene koje donosi ULOGA OCA: Muškarci se tada menjaju u potpunosti

2. Hormom kortizol

Kad beba dođe u novi dom, sve se menja. Količina sna se smanjuje, pa tako nivo hormona kortizola se povećava što dovodi do toga da žensko telo teže kontroliše metabolizam. Kako bi se ovaj hormon držao u ravnoteži, probajte da smanjite stres.

3. Prerani početak ili previše vežbanja

Osim umora koji oseća, žena treba potpuno da se oporavi od porođaja kako bi se vratila fizičkoj aktivnosti. Žene koje su imale vaginalni porođaj trebale bi da sačekaju najmanje 6 do 10 nedelja pre početka bilo kakvog vežbanja.

Pročitajte još: JEDNOSTAVNI SAVETI koji će vam pomoći da vaša beba lakše prevaziđe GRČEVE

4. Podrška

Gubitak kilograma traži i podršku vaše porodice. Nemojte da se plašite da izbacite namirnice koje vam ne odgovaraju. Ako vaš napredak ide polako, ne gubite volju, najvažnije je da ste zdravi.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.