· · Komentari: 0
bakina kuhinja

Baka Jelin specijalitet koji morate da probate: Penasta i mekana pogača sa pireom (RECEPT/VIDEO)

Možda vam na prvi pogled deluje kao spoj nespojivog, ali fantastičan ukus će vas razuveriti

1654755736_baka.png
Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje, ovog puta nam stiže toliko mekana pogača sa pireom, da ćete poželeti često da je spremate.


Potrebno je:

  • 100 ml vode
  • 100 ml mleka
  • 100 gr kvasca svežeg
  • 1  kašičica šećera
  • malo soli
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 350 gr  brašna
  • 300 gr krompira

Pročitajte još: Čoko-srca: Kolačići koji se tope u ustima (RECEPT)

Priprema:

  1. U mlaku vodu dodati šećer i izmrviti kvasac pa izmešati. Ostaviti da zapeni. Sipati u vanglicu, dodati mlako mleko pa dodati ulje i brašno i na kraju soli.
  2. Zamesiti mekše testo i ostaviti da odmara 30 minuta. U šerpu skuvati krompir, ocediti  pa dodati soli malo mleka pa izmiksati da bude penast i prohladiti.Testo istresti na sto  pa ga malo obraditi rukama u lopticu.
  3. Pokriti da odstoji 5-6 minuta. Razviti u veći pravougaonik, pa na sredinu staviti pire i saviti stranice i ušuškati da se pire ne vidi.
  4. Rukama razviti testo veličine pleh tanko oko 2 prsta. Pokriti da odstoji. Kad testo nadođe premazati malo maslinovim uljem, pa rukama i prstima napraviti udubljenja.
  5. Po želji premazati žumancetom i posuti susamom. Peći na 220 stepeni oko 30 min. Služiti toplu. Penasta mekana vrhunska,

 

Bonus video:

 

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.