Oglas
· · Komentari: 0
ukusno

Danas se prema tradiciji spremaju KROFNE: Kako da ih napravite brzo i lako (RECEPT)

Neko sprema vasilice, a neko krofne. LJubitelji slatkiša - oboje. Za sreću i blagostanje porodice, za Svetog Vasilija Velikog domaćice tradicionalno spremaju krofne

1610622020_Depositphotos_5014004_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Potrebno je: 650 gr brašna; 30 gr kvasca; 1 kašičica šećera; malo soli; 200 ml mleka; 3 žumanceta; 100 ml ulja; korica limuna.

Pročitajte još: FANTASTIČAN PILAV sa suvim rebrima, integralnim pirinčem i mladim lukom (FOTO/VIDEO)

Priprema: Kvasac potopiti u toplom mleku dodati šećer i malo brašna. U činiju ili mikser staviti brašno dodati kvasac koji je nadošao, žumanca, mleko, ulje so, i koricu limuna i dobro izraditi testo. Ostaviti da poraste oko 30 min pa razviti oklagijom 1 cm debljine. Isecati čašom ili modlicom, ostaviti još 15 minuta da testo "odmori", a onda ih pržiti u vrelom ulju.

Foto: Deposit

Kako stavite krofnu ulje, poklopite šerpu ili tiganj, ostavite da krofna postane zlatna, pa je okrenite na drugu stranu. Kada krofnu okrenete, nemojte da stavljate poklopac na šerpu ili tiganj.

Kada se krofne isprže, stavite ih na kuhinjski ubrus da se ocede. Pospite ih prah šećerom i poslužite.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas