Oglas
· · Komentari: 0
brzo i ukusno

Najbolji recept za HLEB SA BELIM LUKOM: Neodoljivo jelo koje svi volimo

Ko još može da odoli toplom hlebu iz rerne koji miriše na beli luk? Otkrivamo vam najbolji način za pravljenje ove "poslastice" za doručak

1654173725_garlic-bread-gdc4824e0c_640.jpg
Oglas

Tajna zaista dobrog hleba sa belim lukom je da koristite mnogo belog luka—4 čena za jedan hleb! Obavezno koristite sveže iseckani parmezan za maksimalnu topljivost. 

Pročitajte još: Ovakav PILAV još niste probali! Prvo se "aktivira" beli luk, a onda slede 3 tajna sastojka (RECEPT)

Ako vam ostane viška, stavite hleb u plastičnu kesu, pa u zamrzivač. Hleb može da se čuva oko 3 meseca i kad god želite krišku (ili četiri), stavite ih u rernu na 200 stepeni dok se ne odmrznu i ne postanu hrskavi.

Sastojci 

4 čena belog luka, mlevenog
puter, omekšan - količina po potrebi
1 baget ili francuski hleb, iseći po dužini ni debelo ni pretanko
pola kašike soli 
sveže seckani peršun
rendani parmezan 

Priprema: 

Zagrejte rernu na 200° i obložite veliki pleh papirom za pečenje. Napravite prvo puter od belog luka tako što ćete u njemu pomešati sve sastojke pa premazati preko hleba: U maloj činiji pomešajte omekšani puter sa belim lukom, solju i peršunom dok se dobro ne sjedini. Izrezane stranice hleba obilno premažite puterom od belog luka. Pospite parmezanom. Pecite dok hleb ne postane zlatan, oko 10 minuta.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas