Oglas
· · Komentari: 0
BAKINA KUHINJA

Najukusnije SLATKO OD DUNJA: Proveren RECEPT sa kojim nema greške! (VIDEO)

Spremite slatke zalihe na vreme.

1633501326_20211005_142912.jpg
FOTO: bakina kuhinja
Oglas

Iskoristite mirisne dunje za slatko i uživajte u šećeru tokom hladnih dana. Iz Bakine kuhinje stiže sjajan recept.

Pročitajte još: POMFRIT KAO IZ RESTORANA: Evo šta treba da uradite pre prženja

Recept za slatko od dunja

Potrebno je :

  • 1 kgr dunja
  • 800 gr šećera
  • 1 limun
  • može i šaka oraha

Priprema: 

Dunje očistiti stavljati u dva litra vode u koji ste nacedili limuni ili 1 limuntus ( može i vinobran) da ne pocrne. 

Sipati u drugu šerpu 2 litra vode pa pa tu rešetkom povaditi dunje iz limuntusa   i staviti da se kuvaju 6-7 min.U koliko ste stavljali u vinobran dunje dobro prvo isprati pod mlazom vode. 
U drugu šerpu staviti šećer pa dodati oko 200-300 ml vode i ušpinovati i izvaditi dunje rešetkom i ubaciti u špinovan šećer. 

Kuvati  oko sat vremena da se se slatko skuva i kad izbiju gusti beli mehurovi i dunje postanu staklaste slatko je gotovo.

Možete dodati i vanilin šećer ukoliko želite. Pred kraj naseći kolutove jednog limuna. 

Slatko možete sipati vruće u tegle pa ga okrenuti, ili šerpu pokriti  mokrom krpom pa najbolje da prenoći i onda sipati u tegle i zatvoriti.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas