Oglas
· · Komentari: 0
KOLAČ

Napravite jednostavan MILLE-FEUILLE kolač - omiljenu Napoleonovu poslasticu! (RECEPT/VIDEO)

Kolač sa omiljenim žutim filom, idealan za sve sladokusce.

1620130765_Untitled.png
FOTO: Print Screen/You tube/Preppy Kitchen
Oglas

Sastojci: 200 g lisnatog testa, šećer u prahu, 600 ml mleka, štapić vanile ili ekstrakt vanile, 3 jaja, 60 g gustina, 150 g klasičnog šećera, 100 g čokolade za kuvanje za glazuru.

Priprema: Razvucite lisnato testo u veći pleh. Pospite pleh sa malo brašna, kako se testo ne bi lepilo. Stavite u pleh papir za pečenje, pa preko razvučeno lisnato testo i pecite 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Jednostavan kolač sa sastojcima koje ima svaka domaćica u svojoj kuhinji.

Kada izvadite pleh, pritisnite ga drugim plehom (ne treba da bude pretežak), kako se testo ne bi previše diglo i tako, sa drugim plehom ga vratite u rernu na još 20-ak minuta. Pre nego što vratite testo u rernu najbolje bi bilo da ga presečete na tri jednaka dela tako da dobijete oblike pravougaonika.

Pročitajte još: Mekane pogačice sa MLADIM LUKOM i KAČKAVALJEM! (RECEPT/VIDEO)

Francuski kolač "hiljadu listića"
Ovaj ukusni mile feuile, klasični je desert sastavljen od tri sloja vazdušastog lisnatog testa ispunjenog kremastom filom od vanile. Prema nekim izvorima, ovo je bio omiljeni Napoleonov kolač.

Izvadite pleh iz rerne, sklonite gornji pleh i papir za pečenje, pa pospite lisnato testo prah šećerom, i onda ga vratite u rernu koju ste prethodno pojačali na 260 stepeni i ostavite tako još oko 5 minuta, kako bi testo postalo hrskavo. Ovde morate sve vreme paziti da se korice ne prepeku.

Za to vreme možete da pređete na fil.

Stavite u šerpu mleko i pola količine šećera zajedno sa štapićem vanile ili vanilinim ekstraktom po ukusu. Dok čekate da mleko proključa u drugoj posudi umutite jaja, drugu polovinu šećera i gustin. Kada mleko proključa dodavajte polako žutu smesu uz konstantno mešanje kako se ne bi stvorile grudvice i smanjite temperaturu kako vam fil ne bi zagoreo. Kada je smesa dovoljno gusta sklonite je sa ringle i ostavite da se prohladi.

Pročitajte još: ZDRAVA PICA kao savršena večera za svaku priliku! (RECEPT)

Potom uzmite špric za filovanje i filujte uzdužno. Poklopite novim slojem hrskavog testa, pa nafilujte još jednom.

Potom možete da stavite i fondan (opciono) i išarajte glazurom od čokolade.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas