Oglas
· · Komentari: 0

ODLIČNE ZA UŽINU ILI VEČERU: Palačinke od spanaća filovane sirom

Palačinke od spanaća filovane sirom su najbolja opcija slanih palačinki, koje pored toga i izgledaju neobično zbog zelene boje koju im daje spanać.

1706877533_448569_shutterstock-2254483593_f.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Za palačinke od spanaća možete brzinski da potopite spanać u ključalu vodu i tako blanširanog da ga sitno iseckate. Ili ga izmiksirajte u blenderu sa drugim sastojcima.

Sastojci:

* 120 g običnog brašna

* prstohvat soli
* 280 ml punomasnog mleka
* 50 g seckanih listova bebi spanaća
* kašika putera
* 1 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
* 200 g mekanog belog sira

Recept za palačinke od spanaća filovane sirom:

 Korak 1: 

Napravite smesu za palačinke:

Za palačinke od spanaća filovane sirom prvo napravite testo za palačinke, stavite brašno, prstohvat soli, jaje, mleko i spanać u blender i umutite dok smesa ne postane glatka. Pokrijte i ostavite da odstoji najmanje 15 minuta.

 Korak 2: 

Pecite palačinke:

Zagrejte veliki tiganj na srednjoj vatri i dodajte komadić putera da se istopi. Dodajte šestinu testa za palačinke, vrteći tiganj da biste napravili tanku, ujednačenu palačinku. Stavite palačinku na tanjir i ponovite postupak sa ostatkom smese.

 Korak 3: 

Nafilujte palačinke:

Kada su pečene, palačinke nafilujte mekanim belim sirom i servirajte. Uživajte u palačinkama od spanaća filovanim sirom!

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas