Oglas
· · Komentari: 0
RECEPT

Pecivo za svaku priliku: Predivno lisnato testo koje se topi u ustima (RECEPT)

Recept koji ćete obožavati

1642576584_pecivo.png
Foto: Youtube printscreen/Bakina kuhinja
Oglas

Iz Bakine kuhinje ovoga jutra nam stiže recept za prazno pecivo, koje možete napuniti po želji. Da li volite slano ili slatko, izbor je na vama.

Pročitajte još: Recept za jednostavan, a fanstastičan ručak za MALE PARE (VIDEO)

 

Potrebno je:

250 ml mlakog mleka 
20 gr kvasca svežeg
50 ml ml. vode
50 ml. maslinovog ulja
1 kašičica šećera
malo soli
50 gr maslaca za premazivanje
500- 550 gr brašna
malo maka ili crnog susama

Priprema:


U mlakoj vodi izmrviti kvasac i dodati kašičicu šećera.. Mleko smlačiti dodati  provreli kvasac, dodati ulje brašno i zamesiti mekše testo i ostaviti da odmara 30 min.  Pecivo za Razviti na sto premesiti, pa podeliti na 5-6 loptica obraditi rukama i pokriti na 10 min. Svaku lopticu razviti kao veći tanjir preemazati maslacom rastopljenim i posuti malo makom. Razviti drugu...treću ... i stavljati jednu preko druge.

Pročitajte još: Tart od borovnica koji ostavlja goste bez reči! (RECEPT)

 

 Rukama razviti testo  na 1,5 cm debljine i podeliti na 8  trouglova. Na širem delu proseći pa provući vrh, okrenuti pa uviti u kiflicu od šireg  ka vrhu. Redjati u pleh. Pokriti Premazati žumancetom. Rernu uključiti na 220 stepeni C pa smanjiti  na 200  peći na 35- 40 min. Pokriti da odmori. Možete ih  puniti po želji. Uživajte!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas